(archieffoto).
(archieffoto). Dick Janssen

10e Huygens Bridge Toer voor goed doel

Algemeen 89 keer gelezen

Voorburg - In het Huygenskwartier, het oude centrum van Voorburg, wordt op zaterdag 23 april voor de tiende keer de Huygens Bridge Toer gehouden. 

Op zes locaties in en rond de Herenstraat gaan 48 paren bridgen voor het goede doel. De toer wordt georganiseerd door Rotary Voorburg met technische ondersteuning van de Bridgeclub Leidschenhage. Door corona kon het evenement in 2020 en 2021 niet doorgaan.

Het goede doel van de bridgetoer dit jaar zijn de Jonge Helden van stichting Woej. Jonge Helden zijn jongeren van 12 tot 25 jaar die zorgen voor een naaste. Dit kan hun vader, moeder, broertje of zusje zijn, die zorg nodig heeft vanwege een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen. Door hun taken als mantelzorger kunnen Jonge Helden moeilijk het onbezorgde leven leiden dat zij verdienen als kind. Rotary Voorburg wil meer bekendheid genereren voor deze Jonge Helden, en hen de gelegenheid geven samen of met hun vrienden er ook eens uit te breken.

De deelnemende paren (maximaal 48) bridgen van 11.00 tot 16.00 uur, bij zes verschillende (horeca)locaties in het Huygenskwartier. Daarbij wisselen ze tussen de partijen van locatie: een echte toer dus. De uitslag en prijsuitreiking is einde middag in de Voorhof. Voor de winnaars is er een wisseltrofee: een beeldje dat de goede samenwerking van het bridgepaar symboliseert.

Aanmelden kan per e-mail via bridge@rotaryvoorburg.nl. Er is nog maar een klein aantal plaatsen beschikbaar, want de belangstelling is groot nu het event na twee jaar weer kan plaatsvinden.

Uit de krant