Afbeelding

3 tips voor het verzekeren van een bedrijfsauto

Algemeen

Net als voor personenauto’s geldt ook voor bedrijfsauto’s dat deze alleen verzekerd de openbare weg op mogen. Heb je nog geen bedrijfsautoverzekering afgesloten, maar ben je al wel in het bezit van een bedrijfsauto? Wacht dan niet langer met het verzekeren van dit voertuig. Hoe langer je wacht, des te langer het duurt voordat je er gebruik van mag maken. Sluit overigens nooit de eerste de beste zakelijke autoverzekering af die je tegenkomt. Doe je dit wel? Dan krijg je hier ongetwijfeld spijt van. Om dit te voorkomen, zetten wij hier 3 tips voor het verzekeren van een bedrijfsauto op een rijtje.

1. Neem de tijd om te bepalen wat de beste dekking is
Er zijn genoeg ondernemers die niet of nauwelijks tijd besteden aan het afsluiten van een verzekering voor hun bedrijfsauto. Vaak wordt er gedacht dat zakelijke autoverzekeringen niet veel van elkaar verschillen, maar dat is wel degelijk het geval. Je kunt jouw bedrijfsauto namelijk op drie manieren verzekeren. Allereerst kun je voor een WA-verzekering kiezen. Dit is de minimale verzekering die je voor een bedrijfsauto af moet sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto bij anderen aanricht. Een WA-verzekering wordt het meest gekozen voor auto’s van 10 jaar en ouder.

Is jouw bedrijfsauto nog geen 10 jaar? Of wil je gewoon dat schade aan jouw voertuig ook verzekerd wordt? Dan kun je jouw bedrijfsauto verzekeren met WA + Beperkt Casco. Je bent dan niet alleen verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt, maar bepaalde schade aan jouw bedrijfsauto wordt ook vergoed. Je bent verzekerd voor schade door diefstal, inbraak en joyriding, brand, storm en andere invloeden uit de natuur en een aanrijding met loslopende dieren. Wil je dat ook schade aan jouw bedrijfsauto vergoed wordt die ontstaat door een aanrijding, botsing of vandalisme? Kies dan voor WA + Volledig Casco. Deze verzekering staat ook wel bekend als allrisk autoverzekering.

2. Vergelijk autoverzekeringen met elkaar
Veel ondernemers vinden het zonde van hun tijd om autoverzekeringen te vergelijken. Jij kunt je tijd vast en zeker beter gebruiken, maar toch loont het om een vergelijking te maken. Je moet namelijk weten dat zakelijke autoverzekeringen flink van elkaar kunnen verschillen. Er zit niet alleen verschil in de premie, maar ook in de dekking en de voorwaarden. Reden genoeg om een vergelijking te maken. Om jezelf tijd en moeite te besparen, kun je een vergelijkingssite gebruiken.

3. Overstappen? Vergeet niet om jouw huidige autoverzekering op te zeggen
Heb je al jarenlang dezelfde autoverzekering lopen, maar wil je overstappen van autoverzekering? Dan moet je niet vergeten jouw huidige verzekering op te zeggen. Dit gaat namelijk niet vanzelf. Houd er rekening mee dat je te maken kunt krijgen met een opzegtermijn. Wil je dat het opzeggen makkelijk en snel verloopt? Kijk dan of jouw nieuwe verzekeraar een opzegservice heeft. Als dit het geval is, zeggen zij jouw huidige autoverzekering op nadat je bij hen een verzekering hebt afgesloten. Bij het overstappen van autoverzekering is het belangrijk dat de nieuwe verzekering ingaat op de dag dat de oude zakelijke autoverzekering eindigt.

Uit de krant

Uit de krant