Aan een lang gedekte tafel werd er genoten van heerlijke Italiaanse schotels, wijnen, drankjes en originele desserts (foto's: pr).
Aan een lang gedekte tafel werd er genoten van heerlijke Italiaanse schotels, wijnen, drankjes en originele desserts (foto's: pr).

Voorburgs oudste galerijflat vierde 60-jarig bestaan met groot feest

Actueel 1.888 keer gelezen

Voorburg - De bewoners van de flat Park Vronesteyn  vierden afgelopen zaterdag 6 augustus het 60-jarig bestaan van hun flat. 

De eerste paal voor Park Vronesteyn werd geslagen op 5 december 1958 en op 7 januari 1959 was het heiwerk voltooid. De betonnen constructie van de flat is geheel in het werk gestort en de 40 appartementen werden opgeleverd  in het voorjaar van 1961. Vanwege de coronamaatregelen kon het 60-jarig bestaan vorig jaar niet gevierd worden.


De flat met de versierde tuin voor het jubileumfeest dat daar zaterdag plaatsvond (foto: pr).

Het 12de lustrumfeest vond plaats in de mooi aangelegde tuin van appartementencomplex naast de Vliet. Er was een Italiaanse sfeer gecreëerd en aan een lang gedekte tafel werd er genoten van heerlijke Italiaanse schotels, wijnen, drankjes en originele desserts, verzorgd door Mario Roberti van Cucina Excellent uit Voorburg. Er stond een grote partytent en er waren verschillende zitjes voor een gezellig gesprek. Het feest werd opgeluisterd met live muziek van de Spaaij Gypsy Band. De tuin was versierd met vlaggen en de weergoden waren de feestgangers goed gezind. De sfeer was uitstekend.


De tuin was versierd met vlaggen en de weergoden waren de feestgangers goed gezind.

Die sfeer was niet zo best toen de flat gebouwd werd. Voordat op Sinterklaasdag in 1958 de eerste paal de grond in ging, waren er heel wat protesten vanuit de villawijk Park Vronesteyn bij de gemeente neergelegd. Ook tijdens de bouw waren er protesten en hebben omwonenden de bouw trachten te saboteren en zakken cement in de Vliet laten verdwijnen. Men kan zich inderdaad afvragen of de locatie van de flat in de villawijk Park Vronesteyn planologisch gezien juist is. Schijnbaar had de gemeente het plan om ook in Park Leeuwensteijn een soortgelijke flat neer te zetten, maar vanwege de heftige protesten in Park Vronesteyn heeft men daarvan afgezien. In de loop der jaren zijn echter verschillende villabewoners verhuisd naar een appartement in het flatgebouw.

In de archieven van de gemeente is nog veel over de bouw van de flat te vinden, o.a. een rapport opgesteld door de inspecteur van de Gemeentelijke Bouw- en Woningtoezicht van Voorburg. Daarin zijn allerlei details over de bouw terug te vinden, zoals de opmerking, geschreven in het mooie handschrift van de inspecteur: ”Iedere keer er op gewezen, dat er geen puin naar beneden gegooid mag worden.” Geen overbodige luxe in een tijd, waarin nog weinig veiligheidshelmen gedragen werden.

De flat met de versierde tuin voor het jubileumfeest dat daar zaterdag plaatsvond (foto: pr).
De tuin was versierd met vlaggen en de weergoden waren de feestgangers goed gezind.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant