Het is een methode om bederf van groente en fruit gecontroleerd te laten leiden tot de heerlijkste producten.
Het is een methode om bederf van groente en fruit gecontroleerd te laten leiden tot de heerlijkste producten.

Lezing over fermenteren; een verrot goed verhaal

Algemeen 938 keer gelezen

Leidschendam - Fermenteren is tegenwoordig weer erg populair. Het is een methode om bederf van groente en fruit gecontroleerd te laten leiden tot de heerlijkste producten. Je kunt daarvoor eigen producten uit de moestuin gebruiken of in het seizoen op de markt kopen. Het bekendste voorbeeld van fermentatie is wellicht zuurkool. 

Fermenteren heeft diverse voordelen en het is niet heel moeilijk om zelf te doen. Je krijgt fris-zure producten die bovendien nog eens heel goed verteerbaar zijn. Belangrijk is dan wel om te weten hoe je zelf producten kunt fermenteren. 

Groei & Bloei heeft Hester van der Leeden uitgenodigd om daarover op 23 maart om 20.00 uur een lezing te geven in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262, Leidschendam. Vooraf vindt een korte Ledenvergadering plaats. De toegang is voor iedereen gratis, net als koffie of thee in de pauze. Tenslotte kunt u meedoen aan een loterij met ‘groene’ prijzen (loten contant betalen).

Hester van der Leeden, natuurvoedingskundige leefstijlcoach met een praktijk in Honselersdijk, laat je in een uur zien waarom zij zo enthousiast is over deze magie uit de natuur. Wie weet ben jij hierna ook verkocht en wil je er meer over ontdekken en zelf aan de slag gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant