Bewoners van KIP dik tevreden

Regio 54 keer gelezen

Leidschenveen - Sinds half januari is het wooncentrum de KIP opgeleverd en zijn de bewoners stap voor stap gaan wennen aan hun nieuwe woonomgeving. De woningen voor mensen met een verstandelijke beperking zijn gebouwd onder regie van WoonInvest en een ontwerp van bureau Vensterarchitekten. Mét inspraak van de ouders en met financiële steun van heel veel fondsen en de provincie Zuid-Holland is het gebouw ingericht en het is prachtig geworden.

De afgelopen weken is er ook hard buiten gewerkt om de tuinen aan te leggen en de banken te plaatsen.Deze banken zijn een gift van de Lionsclub Voorschoten-Leidschendam en van de Lionsclub Ypenveen-Den Haag. Dit woonproject zou niet mogelijk geweest zijn, zonder de ondersteuning van deze en andere clubs en fondsen. Vorige week zaterdag werden de laatste banken en plantenbakken gebracht. Mevrouw Kuiters en mevrouw Kranenburg, voorzitter van het bestuur, namen de gulle gift van de vertegenwoordigers van de Lionsclub Ypenveen-Den Haag, dankbaar in ontvangst. Nu nog een zonnetje, zodat de bewoners buiten kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de schaapjes en eendjes en een hengeltje uit kunnen gooien in het water.

Opening

De opening van de kinderboederij is woensdag 16 april, de officiële opening van het wooncentrum de KIP en dagactiviteitencentrum/ restaurant de Smulhoeve staat gepland op 14 mei. Op 17 mei houden de bewoners Open Huis, voor vrienden en buurtgenoten, zodat iedereen die belangstelling heeft een kijkje kan nemen in dit zeer vernieuwende woon-zorgproject. Het wooncentrum de KIP is een initiatief van ouders, die voor hun dochter/ zoon met een verstandelijke beperking een voorziening wilden midden in de wijk. Deze combinatie van wonen en werken bij de kinderboerderij is uniek in Nederland. De begeleiding van zowel wonen en werken geschiedt door mensen van de stichting Ipse. De stichting Ipse heeft de ouders in het overleg met gemeente en woningcorperatie, gesteund en geadviseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant