Skatepark Leidsenhage feestelijk geopend

Actueel 119 keer gelezen

Leidschendam - Het skatepark Leidsenhage aan de Noordsingel in Leidschendam-Voorburg is op zaterdag 26 april door wethouder Zwartepoorte van Jeugd feestelijk geopend. Tijdens dit jongerenevenement wisselden muzikale hoogstandjes en sportieve kunsten elkaar af.

De behendigheid op de skateboards werd door een deskundige jury beoordeeld en aan het einde van de dag beloond met mooie prijzen. Tijdens en tussen de wedstrijden door speelden DJ’s en verschillende bands uit de regio, waaronder de Stud Muffins. Danny Koning en Léon Kopijn. Twee jongeren uit de gemeente Leidschendam-Voorburg hadden het evenement, samen met de gemeente en jongerenwerk Stichting Disck, voorbereid. Ook verleenden Stichting Poplife, de skatewinkels Outlaws en Hardcore, Sound and Light Systems en Dormibella hun medewerking.

Winnend ontwerp

Een groep jongeren uit de gemeente Leidschendam-Voorburg koos in november 2006 hun favoriete ontwerp voor een nieuwe skatepark. Het definitieve ontwerp werd op 24 maart 2007 gepresenteerd en op 20 december 2007 onder grote belangstelling in gebruik genomen. Het skatepark is voor zowel beginnende skaters als gevorderden ontworpen met een groot aantal skate-elementen waarop zij zich kunnen uitleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant