SEV blijft derdeklasser

Sport 91 keer gelezen

Derdeklasser SEV speelde zaterdag met 3-3 gelijk bij kampioenskandidaat RCL. De Leidschendammers handhaafden zich daardoor officieel in de derde klasse en Haaglandia werd daardoor kampioen.

Met 16 man reisde SEV naar Leiderdorp af. Niets werd aan het toeval overgelaten. Assistent-trainer Fred Zonneveld: “Mike Lakwijk was ziek en Robin Asselman op vakantie. De zestien beste spelers van het moment gingen mee. André van Lochem en Tom Zijlstra hebben weliswaar niet gespeeld, maar ook zij leefden fantastisch mee. Dat is de kracht van deze groep geweest.” Trainer Kenneth Soechit had zijn tegenstander goed bestudeerd. “Kenneth had in eerdere wedstrijden gezien dat RCL niet over de snelste achterhoede beschikte. Daarom stelde hij onze snelle jongens Robbert Roos en Thomas Elkhuizen op in de spits.” Met gedurfd voetbal hield SEV haar tegenstander ver van de eigen goal. “Met Erik van Dijk op het middenveld om meer grip te krijgen en te houden, en het loopvermogen van Robbert en Thomas pakte het vrij aardig uit”, aldus Zonneveld, die Roos SEV twee keer naar een voorsprong zag scoren. “RCL kreeg weer hoop toen het hoorde dat het bij Haaglandia gelijk stond. Ze kwamen op 3-2, maar wij raakten niet in paniek.” Uitgerekend invaller Maurice van Sassen, die de laatste jaren hoogst zelden werd opgesteld in één, kopte SEV op aangeven van Erik van Dijk naar 3-3. “Hij hield zijn ogen wel open”, zegt Zonneveld, die naar Thomas Elkhuizen verwees die enkele weken geleden een riante kopkans met de ogen dicht om zeep hielp. “Het elftal bleef erin geloven. De 3-3 was onvermijdelijk. We speelden achterin zelfs één op één. Wat SEV de laatste zes wedstrijden gepresteerd heeft is erg knap. De ploeg bleef knokken en toonde een megaveerkracht. Wie had dat nou nog gedacht?” Zonneveld is vooral blij voor Kenneth Soechit. “Wij hebben fantastisch samengewerkt. Die gozer is er dag en nacht mee bezig geweest. Na de wedstrijd is hij met zijn gezin op vakantie naar Movie Park in Duitsland vertrokken. Het is hem gegund.”

Opstelling SEV

René Korving; Martijn Spanjaardt, Peter van Dijk, Reinier Smit, Ronnie Lans; Youri Bakhuis, Peter Raaijmakers, Shahab Ajallouian (75. Robert de Groot); Erik van Dijk; Robbert Roos (89. Martijn Hörters), Thomas Elkhuizen (60. Maurice van Sassen).

FOTO:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant