Laatste wedstrijd om des keizers baard

Sport 92 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Eersteklasser Tonegido speelde zondag met 0-0 gelijk bij Jai Hind Rotterdam (JHR). Beide ploegen kregen in de aantrekkelijke beginfase drie opgelegde kansen, maar vooral de tweede helft was het aanzien nauwelijks meer waard. Stompwijk '92 verloor en eindigde daarmee op de achtste plaats.

Assistent-trainer Dick Sloos: “Die hadden ze beter schriftelijk af kunnen doen.” De salonremise was gunstig voor JHR, dat zich hiermee als derde periodekampioen en laatste ploeg voor de nacompetitie plaatste. Eerste periodekampioen Tonegido had zich al voor de nacompetitie geplaatst. Zondagochtend keerde Harrie de Haas terug van een vakantieverblijf van veertien dagen op de Nederlandse Antillen. Hij begint komend weekend fris in de kop aan de eerste ronde van die nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Eerste tegenstander in een uit- en thuiswedstrijd is Hercules uit Utrecht. De Voorburgers beginnen met een uitwedstrijd.

Verlies RKAVV

Eersteklasser RKAVV verloor zondag haar laatste competitiewedstrijd met 2-0 bij Neptunus in Rotterdam, dat zich als tweede periodekampioen al voor de nacompetitie had geplaatst. Bij trainer Peter Klomp was de fut er nog niet uit, maar bij zijn spelers wel. “Ik heb een hekel aan verliezen, maar de spelers moeten het in het veld zelf laten zien. Wat we tegen JHR vorige week aan beleving hebben laten zien, was er nu niet meer.” Illustratief voor de wedstrijd was de gemiste strafschop van Mark de Leede. Omdat hij zijn allerlaatste competitiewedstrijd op het hoogste niveau speelde, mocht hij de strafschop nemen. Hij en Edwin Rosenbrand stoppen met voetballen. Vrijdagavond 16 mei krijgen ze een afscheidswedstrijd aangeboden. Klomp kijkt met gemengde gevoelens op het seizoen terug. “We hebben in voetbaltechnisch en tactisch opzicht een goed seizoen gedraaid, maar in prestatief opzicht hebben we onszelf tekort gedaan.”

Stompwijk '92 achtste

Vierdeklasser Stompwijk’92 is de competitie op de achtste in plaats van op de vijfde plaats geëindigd. De laatste competitiewedstrijd bij VEP werd met 1-0 verloren. Trainer Ton van der Bijl reisde met een incomplete spelersgroep naar Woerden af. “Omdat onze laatste speeldag officieel eigenlijk vorige week zondag was, had een aantal spelers hun vakantie voor dit weekend gepland.” Stompwijk’92 startte met Maurits Huisman (door studieverplichtingen niet getraind), Joris Disseldorp (geblesseerd), Dennis van der Linden (A1), Paco Rodenburg (gelegenheidsspits) en Dick van der Salm, die ’s morgens al met het 2e had gespeeld en vrijwel direct moest invallen voor Disseldorp. Leroy Bergsma (2e) debuteerde verdienstelijk. Rodenburg stond in de basis, omdat zijn maatje Jeroen Jordaan kort voor de wedstrijd vernam dat een vriend van hem een ernstig motorongeluk had gehad. Hij vertrok daarop spoorslags. Van der Bijl had zich een ander slot van het seizoen voorgesteld. “Ik wilde met een goed gevoel afsluiten, maar de voorbereiding was nogal hectisch kun je begrijpen. Mijn tweede wissel was Jason van der Voort, de keeper van A1. Toen Quint Bierhuis geblesseerd uitviel, heb ik eerste doelman Roy van der Voort op de plek van Quint moeten laten spelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant