Meer baldadigheid, inbraken en rollers

Actueel 60 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Burgemeester en wethouders hebben de beknopte criminaliteitskaart Haaglanden 2007 besproken, waarin een globaal beeld wordt geschetst van de regionale ontwikkeling van criminaliteit, onveiligheid en overlast. Zij zijn verontrust over deze ontwikkeling en bezinnen zich op actie om de lokale situatie te verbeteren.

Uit de criminaliteitskaart blijkt, dat het aantal gevallen van baldadigheid in Leidschendam-Voorburg met 34 procent het sterkst is gestegen in de hele regio. De politie kreeg hiervoor vorig jaar ruim 1400 hulpverzoeken van burgers. In totaal zijn in Leidschendam-Voorburg 4401 aangiften bij de politie gedaan, een stijging van zes procent ten opzichte van 2006. Vernieling vormt hiervan de hoofdmoot. Diefstal uit woning is hier het meest gepleegde vermogensmisdrijf zonder geweld; het aantal aangiften hiervan is sinds 2006 toegenomen met 23 procent. Zakkenrollers slaan steeds vaker toe in Leidschendam-Voorburg; vergeleken met 2006 is het aantal gevallen gestegen met 48 procent. In de regio Haaglanden staat diefstal uit auto’s bovenaan de lijst van meest gepleegde misdrijven. In de periode 2008-2011 geeft politie Haaglanden prioriteit aan het terugdringen van specifieke delicten. Het betreft geweld, vernieling, diefstal uit woning en straatroof.

Voor Leidschendam-Voorburg willen burgemeester en wethouders de criminaliteitscijfers nader analyseren om te komen tot een concrete aanpak. De toekomstgerichte acties met andere partners uit de veiligheidsketen krijgen een plek in de nota Veiligheid die na de zomerperiode ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant