Veilige oversteekplaatsen tramlijn 19

Actueel 53 keer gelezen

Leidschendam - Burgemeester en wethouders hebben de ontwerpeisen voor de oversteekplaatsen voor langzaam verkeer op de Noordsingel, Weigelia en Heuvelweg vastgesteld. Deze oversteekplaatsen zijn nodig door de komst van tramlijn 19.

Stadsgewest Haaglanden is momenteel bezig met de aanleg van het tramspoor. Het is de bedoeling dat de tram volgend jaar gaat rijden tussen Leidschendam-Voorburg en Delft.

De gemeente is verantwoordelijk voor een veilige inrichting van de oversteekplaatsen. Stadsgewest Haaglanden is verantwoordelijk voor de aanleg van het traject van de tramlijn en moet daarom de ontwerpeisen van de gemeente opnemen in het programma van eisen.

Met name de oversteek in de Weigelia bij de Albert Heijn vraagt aandacht. Deze oversteek is ook tijdens een informatieavond met omwonenden besproken. De Weigelia wordt hier gebruikt door de tram, autoverkeer en voetgangers. Deze oversteekplaats heeft daarom een combinatie van maatregelen nodig om de veiligheid te waarborgen. Naast deze oversteek krijgen ook zes andere oversteekplaatsen verkeerslichten of tramwaarschuwingslichten in combinatie met een zebra.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant