Politie week 35

Actueel 49 keer gelezen

Gestolen motorfiets teruggevonden

Een politieagent trof op maandag 18 augustus omstreeks 14.30 uur op de Adama van Scheltemastraat een gestolen motorfiets aan. Hij constateerde dat het contactslot van het voertuig was geforceerd. De motorfiets werd veiliggesteld aan het politiebureau en zal op korte termijn ter beschikking worden gesteld van de rechtmatige eigenaar.

Uitvaartverzekering aan de deur

Naar aanleiding van meldingen van bewoners van de Prins Johan Willem Frisolaan, controleerden agenten maandag 18 augustus om 20.15 uur drie mannen uit Pijnacker, Den Haag en Amsterdam (29, 19 en 34 jaar). Zij gingen van deur tot deur om uitvaartverzekeringen te promoten en af te sluiten. Zij hadden echter geen van allen een identiteitsbewijs, werkgeverspas of vergunning op zak. De politie heeft de mannen bekeurd en hen gemaand hun activiteiten te staken.

Mest niet op juiste wijze opgeslagen

Politieagenten zagen op maandag 18 augustus omstreeks 13.30 uur vanaf het Wilsveen, dat een agrariër het veemest op onjuiste wijze had opgeslagen. Doordat er een gat in de wand van de mestbak zat stroomde het mestvocht uit die bak en kwam in de bodem terecht. Tegen de 54-jarige agrariër werd proces-verbaal op grond van de Wet Milieubeheer opgemaakt.

Onder invloed

Een 36-jarige Voorburgse automobilist reed op maandag 18 augustus omstreeks 02.00 uur op de Van Halewijnlaan onder invloed van alcohol. Na een blaastest werd de man aangehouden. Aan het politiebureau blies de Voorburger 300 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 30-jarige Leidse automobilist moest op dinsdag 19 augustus omstreeks 04.00 uur een blaastest ondergaan op de Burgemeester Keijzerlaan. Hij werd aangehouden en blies aan het politiebureau 350 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidenaar opgemaakt.

Bromfietsdieven aangehouden

Politieagenten controleerden op dinsdag 19 augustus omstreeks 16.45 uur een 29-jarige Rijswijkse bromfietser. De man reed over de Prinses Mariannelaan, waarbij het opviel dat op de bromfiets geen kentekenplaat was aangebracht. Na onderzoek bleek dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. De 57-jarige Rijswijkse eigenaresse was inmiddels schadeloos gesteld door haar verzekeringsmaatschappij. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de 29-jarige Rijswijker. De bromfiets is veiliggesteld aan het politiebureau. Twee jongens van 19 jaar uit Den Haag en Leidschendam zijn op zaterdag 23 augustus om 01.40 uur op de Burg. Caan van Necklaan aangehouden. De twee werden op heterdaad betrapt toen zij liepen te slepen met een bromfiets die nog op slot stond. Toen de jongens de agenten zagen doken zij de bosjes in maar konden worden aangehouden. De Leidschendammer had nog een proeftijd in verband met een eerdere veroordeling. Hij werd in het politiebureau in verzekering gesteld en is op maandag 25 augustus geleid voor de rechter commissaris. De politie heeft tegen de Hagenaar proces-verbaal opgemaakt. Hij werd later die dag in vrijheid gesteld.

Vrouw rijdt 13 jaar zonder rijbewijs

Een 39-jarige automobiliste uit Den Haag kreeg dinsdag 19 augustus om 16.20 uur een bekeuring omdat zij zonder rijbewijs reed. De vrouw viel op door haar rijgedrag nadat zij op de Rodelaan te lang voor het groene licht bleef wachten. Tegen de agenten verklaarde de vrouw dat zij al dertien jaar zonder rijbewijs reed.

Brandstichters aangehouden

Vijf jongemannen verstopten zich donderdag 21 augustus om 05.05 uur voor de politie nadat zij in de buurt van een brand aan de Sportparkweg waren gezien. Agenten spoorden het vijftal (18 en 19 jaar uit Leidschendam en Zoetermeer) op in de struiken en hielden hen aan voor brandstichting. De brand werd ontdekt door een motorrijder van de politie. De jongens hadden een papieropslag van een voetbalvereniging in brand gestoken. Een boom naast de papieropslag werd daarbij beschadigd. De brandweer bluste de brand. Het vijftal kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Diefstal loont niet

Een 17-jarige Leidschendamse caissière, die op woensdag 30 juli tijdens haar werkzaamheden in een supermarkt in het winkelcentrum Leidsenhage een bankbiljet van 20 euro achterover drukte heeft dat duur moeten bekopen. Eerst volgde ontslag, vervolgens heeft zij het geld terug moeten betalen en daarna moest zij op woensdag 20 augustus aan het politiebureau verschijnen, waarna proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt.

Voorburgse veelpleger aangehouden

Een 49-jarige Voorburgse had op donderdag 21 augustus omstreeks 00.15 uur geen trek in een controle door de politie. Hoewel politieagenten hem meerdere keren vorderden te stoppen, fietste hij gewoon door. Op een gegeven moment fietste de Voorburger met hoge snelheid weg en trachtte hij aan de politieagenten te ontkomen. Hij werd echter op de Van Melemstraat aangehouden. Bij controle bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau en aldaar in verzekering gesteld. Hij werd op vrijdag 22 augustus geleid voor de rechter commissaris.

Winkeldiefstal

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op woensdag 20 augustus omstreeks 15.30 uur op heterdaad twee winkeldievegges. De beide vrouwen, in de leeftijd van 17 en 26 jaar en afkomstig uit Voorburg en Den Haag hadden meerdere goederen uit een warenhuis weggenomen en zonder deze op de gebruikelijke wijze af te rekenen meegenomen. De beide winkeldievegges werden herkend van een eerdere winkeldiefstal, gepleegd in een drogisterij op 3 juni. Zij hadden toen enkele flesjes parfum gestolen en wisten daarmee toen te ontvluchten. Men had echter beelden veiliggesteld van de bewakingscamera’s. De politie heeft de vrouwen voor beide winkeldiefstallen ingesloten in het politiebureau en proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Geen alcohol, geen rijbewijs

Bij een alcoholcontrole in het recreatiegebied Vlietland bleek op donderdag 21 augustus tussen 19.30 en 22.00 uur geen van de 39 gecontroleerde automobilisten teveel alcohol te hebben gedronken. Wel bleek dat 4 automobilisten niet over een geldig rijbewijs beschikten. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Jongeren geven overlast

Omwonenden belden vrijdag 22 augustus om 00.20 uur de politie omdat zij (geluids)overlast hadden van een groepje jeugd op de Hoekweg. Agenten noteerden hun gegevens en stuurden de groep weg, maar één van hen gedroeg zich tijdens de controle recalcitrant. De 17-jarige Rijswijker was behoorlijk onder invloed van alcohol en onvast ter been en bleef zich hinderlijk en luidruchtig gedragen. Toen hij na verschillende waarschuwingen van de agenten nog zijn middelvingers op stak naar de buurtbewoners was de maat vol en hielden de agenten hem aan. Op het politiebureau kreeg hij een boete.

Geen rijbewijs, wel cocaïne

Een 34-jarige Haagse automobilist kon op zaterdag 23 augustus omstreeks 01.15 uur bij een controle op de Laan van Nieuw Oostindië geen rijbewijs tonen. Ook bleek de auto van de Hagenaar niet tijdig APK gekeurd te zijn. De man werd aangehouden. Tijdens de fouillering troffen de politieagenten een bolletje cocaïne in zijn bezit aan. De politie heeft de drugs in beslag genomen en proces-verbaal tegen de Hagenaar opgemaakt.

Geen geld om taxirit te betalen

Een 38-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats, had op zaterdag 23 augustus omstreeks 14.15 uur, onvoldoende financiële middelen om een taxirit te betalen. De vrouw had zich vanuit Noord-Brabant naar Leidschendam laten vervoeren, maar toen het op betalen aankwam gaf zij niet thuis. De 60-jarige taxichauffeur uit Oosterhout deed aangifte van flessentrekkerij, waarna de vrouw werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Zij had zich al veelvuldig aan dergelijke praktijken schuldig gemaakt. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De taxichauffeur zal middels een civiele procedure alsnog trachten de taxirit ad 125 euro vergoed te krijgen.

Poging tot beroving

Een 52-jarige Leidschendamse werd op zondag 24 augustus omstreeks 16.30 uur tijdens het uitlaten van haar hond op de Westboschlaan onaangenaam verrast door een jongenman met een licht getinte huidskleur. De jongen trachtte de vrouw van haar halsketting te beroven. Toen dit niet direct lukte gaf hij de vrouw een klap in het gezicht. De vrouw gaf de jongen daarop een klap terug, waarna hij de ketting losliet. Voordat hij wegrende gaf hij het slachtoffer een schop in haar zij. De jongen rende weg in de richting van de Rietvinklaan. Hij droeg een zwart wollen petje, een leren jas en een spijkerbroek. De politie roept getuigen van deze poging tot straatroof op zich te melden via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant