Vrijwilligers bieden helpende hand

Actueel 100 keer gelezen

Voorburg - In het kader van de Make A Difference Day (Maak het verschil!) op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart boden vele vrijwilligers de helpende hand bij allerlei activiteiten. Tijdens deze landelijke actie staat het vrijwilligerswerk centraal.

In Leidschendam-Voorburg gingen ondermeer burgemeester en wethouders, leerlingen van enkele scholen en diverse andere bekende en minder bekend inwoners aan de slag. Burgemeester Van der Sluijs opende vrijdagmiddag in Florence De Mantel de plaatselijke MADD-activiteiten. Hij deelde paaseitjes uit tijdens het maken van paasstukken.

Wethouder Zwartepoorte hielp bij Stadskinderboerderij Essesteijn met het verven van de hekken, net als acteur/zanger Eric Bouwman (o.a. Idols, ONM, ‘Pauwen en Reigers’) en verschillende leerlingen van Veurs Voorburg. Leerlingen van dezelfde school hielpen, in het kader van hun maatschappelijke stage, ook bij het paasstukken maken in De Mantel.

Leerlingen van de St. Maartensschool uit Voorburg zorgden daar, als clowntjes verkleed, voor de vrolijke noot. Wethouder Beimers was aanwezig bij de opening van de bijeenkomst rondom Steunpunt Mantelzorg en wethouder Houtzager hielp bij Jeugdmanege Hestar te Leidschendam met het aanharken van het terrein, onderhoud van de hoofdstellen en het opstrooien van de stallen.

Raadslid mevrouw Cornelissens ging bij de Mantel aan de slag achter de naaimachine en raadslid dhr. Paardekooper zette zich twee dagen in bij de kinderboerderij en De Mantel. Ronald Lamping, columnist van Het Krantje, pleegde rollatoronderhoud bij ouderen en Sophia Wezer, bekend van de musical Tarzan en ‘Pauwen en Reigers’ verleende ook haar medewerking. Inwoners van Stompwijk zetten zich in voor hun Dorpshuis om de hobby/jazzballetruimte weer op te knappen.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant