Politie wk 15

Actueel 82 keer gelezen

Gestolen fietsen?

Een 16-jarige jongen uit Den Helder werd op maandag 30 maart omstreeks 15.30 uur door politieagenten gecontroleerd. De jongen reed op een damesfiets over de Oude Trambaan en verklaarde, dat hij de fiets in Leiden, achter het Centraal Station had gevonden. De jongen werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een HALT verwijzing. Hij zal op korte termijn een alternatieve straf ondergaan. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Een politieagent controleerde op dinsdag 31 maart omstreeks 17.45 uur op de Plaspoelstraat een 15-jarige Leidschendamse fietser. De jongen reed op een herenfiets waarvan het framenummer was weggevijld. Hij verklaarde, dat hij de fiets van een hem onbekende vriend had gekregen. Dit was voldoende reden voor de politieagent om de jongen aan te houden en in het politiebureau nader aan de tand te voelen. Hoewel de Leidschendammer bij zijn verklaring bleef, heeft de politie proces-verbaal ter zake heling tegen hem opgemaakt. Hij werd enkele uren later in vrijheid gesteld.

Dronken fietser door rood

Politieagenten zagen op maandag 30 maart omstreeks 21.45 uur, dat een 52-jarige Britse fietser op het kruispunt Koningin Julianalaan/Nicolaas Beetslaan negeerde. Dat man, die in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats had, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden en blies aan het politiebureau 560 ug/l. De politie heeft voor het rijden door rood licht en het rijden onder invloed proces-verbaal tegen de Engelsman opgemaakt.

Winkeldiefstallen

Meerdere personen dachten op maandag 30 maart hun slag te slaan door zonder betaling goederen uit winkels weg te nemen. Twee meisjes, in de leeftijd van 14 en 16 jaar en afkomstig uit Nootdorp en Voorburg namen vanuit een kleding- en een schoenenzaak meerdere artikelen weg. Zij werden op heterdaad betrapt door de bedrijfsbeveiliging. De 14-jarige kreeg een proces-verbaal, omdat zij al eerder diefstal had gepleegd. De Voorburgse kreeg een HALT verwijzing.

Een 46-jarige Voorburgse nam omstreeks 14.45 uur vanuit een supermarkt levensmiddels ter waarde van meer dan 40 euro weg. Ook de Voorburgse werd op heterdaad betrapt, waarna zij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De vrouw kreeg een geldboete opgelegd. Zij werd later die middag in vrijheid gesteld.

Een winkelbediende van een supermarkt aan de Herenstraat besteedde extra aandacht aan een 29-jarige Haagse klant. Zij wist dat de vrouw al eerder betrapt was op winkeldiefstal en hield de Haagse nauwlettend in de gaten. Op die manier constateerde zij, dat de vrouw drie artikelen wegnam en daarmee de winkel verliet zonder dat zij die goederen op de gebruikelijke wijze bij de kassa afrekende. De Haagse werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De winkeldievegge zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Een 56-jarige Voorburgse deponeerde op dinsdag 31 maart omstreeks 13.15 uur in een supermarkt aan de Koningin Julianalaan niet alle boodschappen op de rolband bij de kassa om af te rekenen. Toen de vrouw de kassa was gepasseerd, bleek bij een controle door een winkelmedewerker, dat zij nogal selectief haar boodschappen ter betaling had aangeboden. Zij bleek voor meer dan 22 euro aan levensmiddelen te hebben ontvreemd. De vrouw werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een geldboete opgelegd.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 17-jarige Haagse bromfietser is op dinsdag 31 maart omstreeks 07.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt Oude Trambaan/Dr. Van der Stamstraat. Een 60-jarige Leidschendamse automobilist zag de bromfietser op het kruispunt over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De Hagenaar kwam ten val en raakte gewond aan zijn rug en schouder. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, alwaar bleek dat de jongen diverse kneuzingen had opgelopen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt.

Voorburgse gewond bij aanrijding

Een 16-jarige Voorburgse bestuurster van een scooter raakte op dinsdag 31 maart omstreeks 09.00 uur gewond bij een aanrijding op Rembrandtlaan. Het meisje reed langs een stilstaande file. Ter hoogte van de Veldzichtkade werd zij aangereden door een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 50-jarige Leidschendamse. De Voorburgse werd met een pijnlijke elleboog en schouder per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.

Hagenaar valt van bromfiets

Een 16-jarige Haagse pizzakoerier is op dinsdag 31 maart omstreeks 18.30 uur gewond geraakt bij een val van zijn bromfiets. De jongen reed over een verkeersdrempel op de Dokter Huijserstraat en kneep daarbij per ongeluk de voorrem in. Het voorwiel van de bromfiets blokkeerde daardoor, waardoor de jongen met zijn bromfiets onderuit ging. Hij liep daarbij zwaar knieletsel op en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Veel schade bij kop-staart aanrijding

Een automobilist botste woensdag 1 april omstreeks 08.45 uur tegen een rij stilstaande auto’s op de Noordsingel. De onfortuinlijke bestuurder remde af voor een stilstaande file. Doordat zijn voet van het rempedaal schoot, gaf de man een dot gas waarna de aanrijding ontstond. Drie auto’s, waaronder die van de man, moesten worden weggesleept. Een vierde automobilist kon als enige nog zelfstandig verder rijden.

Klussers houden insluiper aan

Een vader (42) en zijn zoon (14) die onder andere bezig waren met een verbouwing van hun huis wisten woensdag 1 april om 20.40 uur een 36-jarige Hagenaar aan te houden. De man nam bij de verbouwing van een woning aan het Oosteinde meerdere gereedschappen mee. De vader zag de man weglopen en wist hem aan te houden. De man had in zijn fietstassen een combizaag, boormachine, schuurmachine, klopboor, cirkelzaag en lasermeter met een totale waarde van 3000 euro gestopt. En de fiets? Die bleek ook van diefstal afkomstig te zijn. Zij droegen de man over aan de politie die proces-verbaal tegen de man opmaakte.

Van alles mis

Woensdag 1 april ging voor een 32-jarige automobiliste uit Voorschoten van alles mis. De vrouw verleende om 13.00 uur op de Prins Bernhardlaan bij een zebrapad geen vrije doorgang aan een voetganger. Toen zij daarover door de politie werd aangesproken, bleek dat er van alles mis was. De vrouw beschikte niet meer over een rijbewijs (was al ingevorderd) en gaf een valse naam op. Agenten namen de auto van de vrouw in beslag. Zij kreeg meerdere processen-verbaal.

Zonder rijbewijs

Een 32-jarige Voorschotense automobiliste probeerde op woensdag 1 april omstreeks 11.45 uur een politiecontrole op de Prins Bernhardlaan te ontwijken door plotseling af te slaan en de Prinses Beatrixlaan in te rijden. Toen zij korte tijd later door motoragenten gecontroleerd werd gaf zij foutieve personalia op. Zij viel al snel door de mand en werd aangehouden op verdenking van het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs. Voor beide feiten kreeg zij aan het politiebureau een proces-verbaal.

Een 21-jarige Delftenaar werd die dag omstreeks 23.30 uur aangehouden, omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed. Ook hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn weg kort na middernacht te voet vervolgen.

Jongen vernielt autoruit

Een 25-jarige inwoner uit Leidschendam sloeg zondagochtend 5 april om 05.00 uur in de Damlaan zonder enige aanleiding een autoruit kapot. De jongen, die onder invloed van alcohol verkeerde, kon geen aannemelijke verklaring geven voor zijn daad, waarna de agenten de man aanhielden. Tegen de Leidschendammer is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft toegezegd de schade aan de auto te zullen vergoeden.

Loslopende honden

Het handhavingsteam van de gemeente heeft in samenwerking met de politie op donderdag 2 april tussen 08.00 en 12.00 uur een controle uitgevoerd op loslopende honden in de omgeving van de Gruttolaan. Drie hondenbezitters werden bekeurd, omdat zij hun hond ongelijnd uitlieten op een speelterrein voor kinderen. Diverse eigenaars van honden kregen een waarschuwing, omdat zij hun huisdier elders loslieten.

Fietsers in de Kerkstraat

Tijdens een controle in de Kerkstraat werden op donderdag 2 april tussen 07.45 en 09.00 uur 13 fietsers bekeurd. De fietsers reden in het voetgangersgebied ter hoogte van de Herenstraat. De politie zal op korte termijn meer controles op fietsers op de promenade uitvoeren.

Geen overtredingen bij alcoholcontrole

De politie heeft op zondag 5 april tussen 06.45 uur en 08.00 uur een alcoholcontrole uitgevoerd op het Lavendel. Vanaf de N14 werden automobilisten naar het parkeerterrein verwezen, alwaar zij gecontroleerd werden. Geen van de 97 automobilisten had teveel gedronken. Overigens werden bij overige controles dit weekeinde 2 automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed.

Verpleegster mishandeld

De politie heeft in een psychiatrische inrichting een 26-jarige vrouw uit Lelystad aangehouden. Een 47-jarige verpleegster zag dat de vrouw in het bezit was van twee messen. Toen zij dit bij haar collega’s wilde melden, werd zij door de vrouw vastgepakt en zwaar mishandeld. Het slachtoffer liep verwondingen over heel haar lichaam op. De agressieve vrouw werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Dronken vrouw uit tram gezet

Politieagenten troffen op zondag 5 april omstreeks 16.00 uur op de Rodelaan een 26-jarige Haagse vrouw aan, die niet meer op haar benen kon staan. De vrouw was zwaar onder invloed van alcohol. Zij bleek eerder die dag al uit een tram gezet te zijn, omdat men geen dronken passagiers in de tram tolereert. De dronken Haagse kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Zij werd door een familielid opgehaald.

Laatste waarschuwing

Buurtbewoners belden zondag 5 april de politie vanwege overlast door een groep jeugd op een speelpleintje bij de Van Heurnstraat. De groep richtte in de afgelopen periode een aantal vernielingen aan. De agenten hebben nu met de groep afgesproken dat zij de eerstkomende twee weken niet op het pleintje komen en dat wanneer zij overlast veroorzaken een boete tegemoet kunnen zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant