Politie wk 20

Actueel 33 keer gelezen

Brand in vuilnishoop

Op donderdag 8 mei, omstreeks 16.00 uur kwam de 35-jarige bestuurder van een wagen van de reiniging er op de Rietvinklaan achter dat zijn lading in de brand stond. Hierop heeft hij de brandende lading op straat gelost. De inmiddels gewaarschuwde brandweer is gelijk begonnen met blussen. Een bereidwillige 55-jarige inwoner van Leidschendam heeft met een shovel de brandstapel uit elkaar gehaald zodat de brandweer makkelijker kon blussen. Na het blussen was de Leidschendammer ze vriendelijk om met de sjovel de lading weer op een vrachtauto te laden zodat deze kon worden afgevoerd.

Fiets zonder slot blijkt gestolen

Omdat er momenteel zoveel fietsen worden gestolen op sommige locaties binnen de gemeente zijn de politiemensen extra alert. Zo zagen twee surveillanten op woensdag 7 mei, omstreeks 17.00 uur over de Prinses Mariannelaan een 29-jarige inwoner van Den Haag op een mooie herenfiets zonder ringslot fietsen. Bij controle van de fiets bleek dat deze op 6 mei was gesloten. De fiets kon terug naar de eigenaar en tegen de verdachte die verklaarde dat hij de fiets gevonden had werd proces-verbaal opgemaakt.

Barbecue in de struiken

Op woensdag 7 mei, omstreeks 21.30 uur werd de politie gestuurd naar het speeltuintje aan de Gravin Juliana van Stolberglaan omdat jongelui daar vuurtje aan het stoken waren. Eenmaal ter plaatse bleek dat vier 14-jarige wijkbewoners aan het barbecuen waren. Omdat ze half in de struiken en onder de bomen zaten werden ze verzocht om het vuurtje uit te maken. De frikadellen en de vissticks mochten ze nog gaar weer meenemen.

Een slok teveel

Op vrijdag 9 mei, omstreeks 00.15 uur controleerde de politie op de Van Lodesteijnstraat de 29-jarige Voorburgse bestuurder van een personenauto. Tijdens deze controle bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Aan het politiebureau blies de man 405 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. De man kon met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur het politiebureau lopend verlaten.

Hoge snelheid en geen rijbewijs

Op woensdag 7 mei, omstreeks 10.30 uur surveilleerden politiemensen over de Rijksweg A4. De 23-jarige inwoner van Amsterdam reed met zijn personenauto met een snelheid van 150 km/u en trok daardoor de aandacht. Bij controle bleek dat de man tevens niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid en het rijden zonder rijbewijs.

Aanrijding met ambulance

Op zaterdag 9 mei, omstreeks 22.05 uur reed de 32-jarige bestuurder van een ambulance, met optische en geluidssignalen over de Noordelijke Randweg en wilde bij de kruising met de Mgr. Van Steelaan linksaf slaan. De 23-jarige bestuurder uit Den Haag die achter de ambulance reed had niet op tijd door dat deze krachtig moest afremmen op de kruising en reed met zijn auto tegen de ambulance op. Gelukkig bleef de aanrijding beperkt tot materiële schade.

Zinloos geweld

Op de Westvlietweg werd op zondag 11 mei, omstreeks 01.10 uur een passerende fietser om niks mishandeld door een groep van vier jongens en een meisje. De man werd, op weg naar huis, van zijn fiets geslagen door een van de jongens uit de groep. Omdat de 51-jarige fietser zich verdedigde pakte een jongen een reflectiepaaltje uit de weg en bedreigde de man hiermee. Toen er een auto aan kwam rijden renden allen weg. De fietser moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. Na onderzoek konden inmiddels vier verdachte, allen uit Den Haag, worden aangehouden. Het onderzoek loopt nog.

Uit de hand gelopen

Op zondag 11 mei, omstreeks 16.40 uur waren op de Raadhuisstraat een groep jongens en meisjes aan het dollen bij het water. Dit dollen liep uiteindelijk wat uit de hand toen een 16-jarige jongen uit Voorburg een 14-jarig meisje uit Leidschendam in het water wilde gooien. Tijdens haar val in het water raakte zij met haar hoofd de houten rand aan de kademuur. Omdat ze zelf niet meer uit het water kon komen hebben ze haar, versuft op de kant gelegd en uiteindelijk de politie en de ambulancedienst gebeld. Zij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Gebeten door hond

Op vrijdag 9 mei, omstreeks 21.15 uur raakten op de Koningin Wilhelminalaan twee honden met elkaar in gevecht. De 28-jarige eigenaar van een van de honden kwam tussen beiden en werd daarbij in zijn arm gebeten door de hond van een 77-jarige inwoner van Voorburg. De man liet zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis behandelen. De schade werd onderling geregeld.

Overval op benzinestation?

Terwijl op vrijdag 9 mei, omstreeks 23.00 uur het personeel van het benzinestation aan de Oude Trambaan aan het afsluiten waren kwamen er drie jongens op hen af waarvan er een begon te dreigen en geld vroeg. Het personeel drukte gelijk de noodknop in waarop de jongens wegrenden. Met het opgegeven signalement konden zij even later worden aangehouden. De drie verdachten (twee inwoners van Leidschendam en een van Nootdorp) 18, 19 en 23 jaar werden ingesloten aan het politiebureau. Later verklaarden er twee dat ze er niks mee te maken en een dat hij dronken was en gezellig een praatje wilde maken. Tegen alledrie werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanranding

Op vrijdag 9 mei, omstreeks 16.10 uur waren in het zwembad aan het Fluitpolderplein een paar vriendinnen aan het zwemmen toen er twee jongens bij hen kwamen zitten. De meisjes werden door de jongens lastiggevallen en uiteindelijk door een van hen onzedelijk betast. De jongens, inwoners van Leidschendam (13 en 14 jaar) werden door het personeel van het zwembad aangehouden en overgedragen aan de politie. Van een van de meisjes werd een aangifte ter zake van aanranding opgenomen. De jongens verklaarden dat er niks gebeurd was en dat ze enkel aan het dollen waren. Door de politiemensen werd aan hen uitgelegd dat wat zij dollen vinden door anderen anders kan worden opgevat. Zij kregen een ontzegging voor het zwembad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant