Stadsboerderij Leidschenveen geopend

Actueel 64 keer gelezen

Leidschenveen - Op woensdag 14 mei opende de heer B. van Alphen, wethouder Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie van de gemeente Den Haag, een uniek woon-werkcomplex, voor mensen met een verstandelijke beperking in de wijk Leidschenveen in Den Haag. Het prachtige pand aan de Laan van Leidschenveen en de Socratesweg is een moderne versie van een boerderij.

Door Ron Labordus

Het project is een initiatief van Stichting de Kip, de afkorting staat voor Kleinschalig Integraal Project, in samenwerking met Stichting Ipse. Naast de prachtige stadsboerderij Landzigt als centrum voor natuur- en milieueducatie, hebben de bewoners van Leidschenveen er nu een lunchcafé, de Smulhoeve, bij. Ook is er een arbeidscentrum en een winkeltje met leuke cadeauartikelen. Onder hetzelfde dak zijn dertien woningen voor mensen met een geestelijk beperking gerealiseerd. Een aantal van deze mensen werkt zowel in het lunchcafé als op de boerderij.

Jaren voorbereiding

Mevrouw W. M. Kranenburg, voorzitter Bestuur Stichting de Kip, liet weten dat ruim negen jaar geleden een aantal ouders van mensen met een verstandelijke beperking besloot zich te verenigen in Stichting de Kip om de wens van hun kinderen, op zichzelf te wonen en te werken, te laten uitkomen: “Na jaren van voorbereidingen in samenwerking met de gemeente Leidschendam werd de wijk grondgebied van de gemeente Den Haag en even leek het er op dat er andere plannen waren voor het stuk grond waar gebouwen waren gepland.De gemeente Den Haag heeft laten zien dat zij mensen met een handicap een warm hart toedraagt. Er is intensief gewerkt aan de voorbereiding met Stichting WoonInvest, die voor het woon-werkcomplex de eigenaar en verhuurder is. Stichting Ipse, een organisatie voor zorg en begeleiding aan mensen met een beperking, neemt de begeleiding op zich.”

Kippen en pannenkoeken

Wethouder Van Alphen hees met een aantal kinderen bij wijze van openingshandeling een nieuwe banier hoog in top en schonk twee kippen namens de gemeente. De heer M. Damen, projectmanager van verhuurder WoonInvest, schonk al zijn huurders in Leidschenveen een bon voor twee pannenkoeken als cadeau. De heer J. Fidder, voorzitter Raad van Bestuur Stichting Ipse, zegde alle hulp toe namens Ipse. Vooral de knowhow van zijn stichting bleek welkom te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant