Tonegido bijna finalist

Sport 83 keer gelezen

Voorburg - Eersteklasser Tonegido won zondag thuis de eerste van twee ontmoetingen van Blauw Wit Amsterdam met 3-1 (doelpunten Prince Sandhu, Tony Bussard en Zakaria el Allali).

Trainer Wim Schaap moest zijn spelers wel bij de les houden. “We mochten heel erg blij zijn dat het bij rust 1-1 was, want de passie en de strijd ontbraken bij ons. De tweede helft was in dat opzicht perfect.” Een verklaring waarom zijn elftal met twee verschillende instellingen het veld op kwam heeft Schaap niet. “Als ik dat wist ging ik vandaag nog naar het casino om die kennis te verzilveren.” Echt gerust op plaatsing voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse is Schaap dan ook niet. “Als je zonder scherpte en beleving een wedstrijd ingaat, kun je altijd van een koude kermis thuis komen. Als trainer sta je dan machteloos.”

Zaterdagavond

In verband met een groot internationaal jeugdtoernooi wordt de return in Amsterdam op zaterdagavond gespeeld. "Dan zit er wellicht wat publiek en dat is voor een voetballer altijd leuk", aldus Schaap, die over een voltallige spelersgroep beschikt. “Routinier Rewien Malaha zat daarom om tactische redenen op de bank. Niemand is geschorst of geblesseerd. Voor een trainer een luxe, maar voor sommige spelers een teleurstelling. Dat is nu eenmaal een gegeven in de voetballerij.”

FOTO:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant