Politieberichten week 21

Actueel 57 keer gelezen

Ruiten school ingegooid

Op maandag 12 mei, omstreeks 15.30 uur meldde een oplettende burger dat een viertal jongens ruiten aan het ingooien waren van een school aan de Prinses Carolinalaan. Toen de politie bij de school aankwam zagen ze dat er vier ruiten vernield waren. Ook zagen ze even verderop vier jongens lopen waarvan er twee voldeden aan het door de melder opgegeven signalement. De jongens, 13 en 14 jaar en beiden inwoner van Leidschendam, werden aangehouden. De 13-jarige bekende de ruiten met een ander 13-jarig vriendje te hebben ingegooid. Ze zullen de schade moeten vergoeden. Zij werden aan hun ouders overgedragen.

Lastige ‘klant’

Vorige week werd in een winkel aan de Koningin Julianalaan in Voorburg tot twee keer toe een 59-jarige inwoner van Voorburg aangehouden omdat hij zich daar in de winkel ophield terwijl aan hem in verband met het veroorzaken van overlast een winkelverbod was uitgereikt. Op dinsdag 13 mei, omstreeks 16.00 uur was de man er weer en werd de politie gebeld. Toen die ter plaatse kwam was de man inmiddels verder gelopen en had onderweg een ander in het gezicht gespuugd en hem bedreigd. Op de Spinozalaan werd de man aangehouden. Tegen de man, die verklaarde dat er niks gebeurd was, werd weer proces-verbaal opgemaakt.

Gewelddadige Leidschendammer aangehouden

Politieagenten hadden op vrijdag 16 mei omstreeks 20.30 uur hun handen vol aan een 33-jarige Leidschendammer. De man had zijn vriendin en 9-jarige zoon bedreigd. Hij verkeerde onder invloed van drank en was niet voor rede vatbaar. Toen politieagenten hem op de Burgemeester Velthuijsenlaan aanriepen en vorderden te blijven staan beledigde hij hen en riep hij hen toe dat ze dood konden vallen. De man werd daarop aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Daar ging nog wel een schermutseling aan vooraf. In de loop van de dag toen de drank bleek te zijn uitgewerkt, kreeg de Leidschendammer spijt van zijn gedrag. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De Leidschendammer kan strafvervolging voorkomen door betaling van een boete van 600 euro.

Automobiliste van tas beroofd

Een 45-jarige Leidschendamse automobiliste werd op donderdag 15 mei omstreeks 03.45 uur van haar tas beroofd. De vrouw parkeerde haar auto op de Prins Hendriklaan, toen de autoruit aan de passagierszijde werd ingeslagen. Een jongen griste de tas van de Leidschendamse van de bijrijdersstoel en rende weg in de richting van de Koningin Wilhelminalaan. Daar stapte hij in een gereedstaande auto, die wegreed in de richting van de Johann Sebastiaan Bachlaan. De politie roept getuigen van deze straatroof op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000.

Fietsendieven aangehouden

Op aanwijzing van de bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage heeft de politie op donderdag 15 mei omstreeks 17.30 uur vier jongens, afkomstig uit Den haag, Leidschendam en Nootdorp aangehouden. De jongens, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, hadden belangstelling voor de fietsen die op het Weigelia gestald stonden. Terwijl twee jongens op de uitkijk stonden probeerden de andere jongens de sloten van de fietsen te forceren. De politie heeft de vier jongens ingesloten in het politiebureau en hen na verhoor ’s avonds weer in vrijheid gesteld. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.

Ongenode Amsterdamse gasten

Een beveiligingsambtenaar belde op donderdag 15 mei omstreeks 03.00 uur onmiddellijk de politie, toen hij op de Dobbelaan een verdacht persoon aantrof. Een uitgebreid onderzoek in de omgeving leverde aanvankelijk niets op. Het onderzoek zette zich echter voort op de Rijnlandstraat, waar drie Amsterdammers, in de leeftijd van 24, 30 en 31 jaar werden aangetroffen. In de auto, waarmee zij naar Leidschendam waren gekomen, werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie heeft de Amsterdammers daarop aangehouden en de werktuigen in beslag genomen. Omdat er geen meldingen en/of sporen van inbraak in de omgeving werden aangetroffen werden de Amsterdammers in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld.

Auto te water

Een 77-jarige automobilist uit Leidschendam belandde vrijdag 16 mei om 20.30 uur met zijn auto in het water aan de Stompwijkseweg. De man verliet een uitrit en zag daarbij een 25-jarige automobilist over het hoofd. Door de aanrijding belandde de onfortuinlijke bestuurder met zijn auto in de vaart. Op eigen gelegenheid wist de man uit zijn beschadigde auto te komen. Wonderwel raakte de man bij het ongeval niet gewond.

Gesignaleerde Hagenaar de cel in

Een 34-jarige Hagenaar, die op vrijdag 16 mei omstreeks 19.30 uur bij zijn familie op de Van Everdingenstraat voor problemen zorgde, zal de komende tijd in de cel moeten doorbrengen. De gealarmeerde politieagenten constateerden dat de man gesignaleerd stond. Hij moest een gevangenisstraf van 73 dagen ondergaan en een boete van bijna 1000 euro betalen. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau. Hij is het weekeinde overgebracht naar een gevangenis voor het ondergaan van zijn vrijheidsstraf.

Voetganger gewond bij aanrijding

Een 79-jarige Voorburgse voetganger is op zaterdag 17 mei omstreeks 18.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De man stak de Koningin Julianalaan over en maakte daarbij gebruik van het zebrapad. Een 24-jarige Haagse automobilist, die vanaf de Bruijnings Ingenhoeslaan de Koningin Julianalaan opreed zag de Voorburger over het hoofd. De bejaarde man kwam ten val en raakte gewond aan hoofd, arm en rug. Hij heeft een nacht ter observatie in een ziekenhuis doorgebracht, waarna hij weer huiswaarts mocht.

Snelle Fries mag niet meer rijden

Leidschendam – Een 26-jarige automobilist uit Leeuwarden had op zaterdag 17 mei om 18.10 uur kennelijk wel heel veel haast. De man reed met een snelheid van 170 km per uur over de Rijksweg A4, terwijl op dat weggedeelte een snelheid van 100 km per uur is toegestaan. Politieagenten wisten de automobilist ter hoogte van het Forepark aan de kant te zetten. De Leeuwardenaar kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietser zonder rijbewijs nu zonder bromfiets

Een 18-jarige Haagse bromfietser trok op zaterdag 17 mei om 17.20 uur de aandacht van politieagenten, omdat hij op zijn bromfiets over de hoofdrijbaan van de N14 reed. Toen de jongeman op de Hofzichtlaan aan een controle werd onderworpen bleek, dat hij niet beschikte over een rijbewijs. Vanaf april 2008 bleek dit de vierde keer te zijn, dat hij zonder rijbewijs een bromfiets bestuurde. De politie besloot de bromfiets in beslag te nemen. De Hagenaar kreeg bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden op het verkeerde weggedeelte.

Huisvuil in brand

Na een melding van een omwonende heeft de politie op zondag 18 mei om 22.10 uur een 40-jarige Voorburger aangehouden. De man had op de Holwerdalaan zijn huisvuil in een afvalbak gedeponeerd en vervolgens in brand gestoken. Hij vond het de normaalste zaak van de wereld om op deze wijze zijn afval te verwerken. De politie heeft de Voorburger aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant