Trambaan onveilig

Actueel 31 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De fractie Gemeentebelangen heeft berichten van betrokken burgers ontvangen over de veiligheid van de zogenaamde vrije trambaan aan de Mgr. Van Steelaan- Heuvelweg van de HTM (lijn 2 en 6) v.v. die wijzen op een zeer onveilige situatie.

Naar aanleiding van deze berichten hebben fractieleden geconstateerd, dat de Verkeersregelinstallaties (VRI), die zijn geplaatst langs het gehele trambaantraject, bij de diverse kruisingen en Voetgangersoversteekplaatsen (VOP), niet overal corresponderen met de signalering op het baantraject voor de trambestuurders.

Het komt voor dat, daar waar signalering t.b.v. de voetgangers in werking is en groen licht aangeeft, de naderende tram niet over een signalering beschikt. Voetgangers denken bij groen de trambaan veilig te kunnen oversteken bij een naderende tram en verwachten dat de trambestuurder weet dat het voetgangerslicht groen aangeeft, maar in werkelijkheid is dit niet het geval.

Fractieleden hebben zelf geconstateerd dat deze situatie in ieder geval van toepassing is bij de halte Heuvelweg-Leidsenhage. Voorts is gebleken dat er bij de kruising Heuvelweg-Burgemeester Banninglaan wel een signalering voor het baantraject van de tram is geplaatst die werkt. Maar vastgesteld is, dat bij de oversteekplaats voor voetgangers, enige meters gelegen voor de halte voor Leidsenhage, voor voetgangers groen licht was en dat de aankomende tram doorreed om aan de halte enige meters na de oversteekplaats voor voetgangers, te halteren. Hier is volgens Gemeentebelangen geen signalering voor de trambestuurder.

De gemeente Leidschendam-Voorburg zou reeds eerder op deze gevaarlijke situaties gewezen zijn. Tot op heden zouden er echter geen maatregelen genomen om hier een einde te maken. Daarom heeft Gemeentebelangen vragen over deze zaak gesteld aan het college.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant