Bas Steffens terug naar RKAVV

Sport 110 keer gelezen

Leidschendam - Zondag eerste klasse voetbalvereniging RKAVV heeft voor komend seizoen in de persoon van Bas Steffens een nieuwe trainer gevonden. Vorige week bracht de club naar buiten dat de huidige trainer Peter Klomp RKAVV aan het einde van het seizoen na een driejarig dienstverband verlaat.

Momenteel is Steffens bezig aan zijn tweede seizoen bij zondag tweedeklasser GDA. Met GDA promoveerde hij vorig seizoen bijna naar de eerste klasse, het huidige niveau van RKAVV. Voor zijn Loosduinse periode was Steffens met succes onder hoofdtrainer Peter Klomp werkzaam als assistent-trainer bij RKAVV, waar hij met het tweede elftal kampioen werd in de reserve hoofdklasse; het hoogste amateurvoetbalniveau voor tweede elftallen. RKAVV 2 werd onder zijn leiding ook Sportteam 2007 bij de uitreiking van de sportprijzen van Leidschendam-Voorburg. Eerder was Steffens al speler van RKAVV.

Bas Steffens begon in zijn jonge jeugdjaren met voetballen bij Devjo. Zijn talent werd al vroeg onderkend. Via de ADO-jeugd werd hij profvoetballer bij FC Den Haag, waar hij van 1989-1991 met onder anderen ex-international Jeffrey Talan, de huidige Quick-trainer (poulegenoot GDA) Frans Danen, Edwin Grünholz, Edwin Purvis (ex-speler/trainer Devjo), Cor Lems, Heini Otto, Forum Sport-trainer Stefan Koegler, Marco Gentile, Albert van Oosten (nog steeds voetballend bij GDA-poulegenoot HMSH) en Edmund Vriesde, die tot enkele jaren geleden nog bij RKAVV voetbalde.

Na zijn profvoetbalperiode speelde Steffens bij SV Voorburg, Kranenburg, Tonegido en dus RKAVV. Steffens heeft het diploma Voetbaloefenmeester II, dat hij destijds behaalde in een klas met onder anderen ex/international Peter van Vossen. Momenteel volgt hij de cursus Voetbaloefenmeester 1.

Saillant detail is dat zijn broer Henri Steffens regiodirecteur van RKAVV´s hoofdsponsor Werk & Vakmanschap is. Werk & Vakmanschap is sinds dit voetbalseizoen ook als shirtsponsor actief van het hoogste jeugdelftal van RKAVV; Steven Faber is daar trainer-coach van. Zijn neefje Robin Steffens is speler van RKAVV A1 en trainer van RKAVV´s Voetbalschool.

In de wandelgangen worden de namen van Faber en de achter de schermen al bij RKAVV actieve ex-Sparta prof Wijnand Bakker, die tot voor enkele jaren geleden nog als veertiger actief was bij zaterdag derdeklasser Blauw Zwart (tegen o.a. SEV), als assistent-trainer genoemd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant