Ook vrouwenvoetbal bij SEV

Sport 206 keer gelezen

Leidschendam - Sinds de invoering van de vrouwen eredivisie zit het vrouwenvoetbal in de lift. Onlangs wist het Nederlands vrouwenelftal zich voor het eerst te kwalificeren van een eindtoernooi; het EK 2009 in Finland. Ook de plaatselijke voetbalverenigingen besteden veel meer aandacht aan vrouwenvoetbal. Tot en met de A-jeugd (18 jaar) mogen meisjes in jongenselftallen voetballen.

Ex-international Esther Scheenaard uit Leidschendam voetbalde in nog in de A-jeugd van Forum Sport, voordat ze naar vrouwen hoofdklasser Ter Leede en later vrouwen eredivisionist ADO Den Haag vertrok. Datzelfde Forum Sport en Stompwijk´92 hebben twee meisjes juniorenelftallen. Stompwijk´92 heeft daarnaast nog twee vrouwen futsalteams. Wilhelmus heeft een meisjes pupillenteam, maar krijgt er door de komst van de Engelse afdeling van PGS/Vogel volgend seizoen een vrouwenelftal en meisjesteam bij. De Leidschendamse futsalvereniging Gymnova heeft een vrouwenteam. RKAVV heeft een meisjes jeugdelftal en ook een vrouwen futsalteam.

In navolging van zondag tweedeklasser Tonegido (4 vrouwenelftallen) en zaterdag derdeklasser RKAVV (2 vrouwenelftallen) wil zaterdag voetbalvereniging SEV uit Leidschendam nu ook met vrouwenvoetbal beginnen. In het verleden had de club wel een vrouwen futsalteam, maar nooit eerder kende SEV een vrouwenelftal op het veld.

Als het aan de Leidschendamse Annelies Kersten (22) ligt staat de afkorting SEV niet alleen meer voor Sport En Vriendschap, maar ook voor Sport En Vrouwen!

Veel bijval

Kersten ondernam al het nodige voorwerk en kreeg veel respons. “In samenwerking met SEV is er een oproep geplaatst in het clubblad, op de clubwebsite, en op het televisie- en informatiekanaal Infothuis. Ook kwam de oproep op www.hethaagsamateurvoetbal.nl te staan en zijn er posters gemaakt. De aanmeldingen gaan erg goed en we starten volgend seizoen.”

Er zijn dus al vrouwen, die graag mee willen doen, maar de speelstersgroep is nog niet compleet. Bij deze doet Kersten dan ook een oproep. “Spreekt vrouwenvoetbal bij SEV je aan, wil je bij ons komen voetballen of ken je een vrouw die graag wil voetballen, neem dan contact op met mij. We zijn een beginnend elftal, waarin sportiviteit en enthousiasme al genoeg is! Ik hoor graag van je!” Annelies Kerstens is middels een e-mail naar sev.voetbalvrouwen@gmail.com te bereiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant