Voetbal: drie gewonnen, één verloren

Sport 72 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen weekend gingen de wedstrijden RAS-SEV (uitgesteld wegens overlijden erelid RAS) en GDA-Wilhelmus (overvloedig water op het veld) niet door. Forum Sport, Stompwijk '92 en Tonegido wonnen en RKAVV moest de punten aan de gasten laten.

ALEXANDER WAGENER

Kleine groep Forum Sport in afwachting van SEV

Derdeklasser Forum Sport won zaterdag thuis met 4-2 van Kagia door doelpunten van Paul Belt, Gino van der Kleij, Remco Overdevest en Frank van Versendaal. Niet lang na rust kreeg Remco Lammers bij de stand van 2-1 zijn tweede gele dus rode kaart. Desondanks bleven de Voorburgers overeind.

Met het oog op de stadsderby tegen SEV beschikt Koegler nog steeds over een kleine spelersgroep. “Met dezelfde twaalf werken we naar SEV toe. Het voordeel is dat ik deze week drie keer met dezelfde spelers kan werken, maar dan moet er niemand uitvallen natuurlijk.”

Kwartje RKAVV rolt verkeerd

Eersteklasser RKAVV verloor zondag thuis met 1-3 van DHC. Bij rust was er nog niet gescoord op de Kastelenring. Na rust nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong door een goal van Jimmy Hagenaar, maar onder anderen Joren Tromp (ex-Tonegido) bepaalde de eindstand op 1-3 in Delfts voordeel.

Lange tijd konden de Leidschendammers bogen op hun solide verdediging, die het minst gepasseerd is in de zondag eerste klasse B, maar ondanks twee overwinningen stokte het spel van RKAVV in de voorhoede en kantelde de situatie. Met zijn tweede en discutabele gele dus rode kaart moest Kevin Koole het veld verlaten. Toch verscheen Roger Kokee alleen voor de keeper, die redde. Uit diens spelhervatting werd uitgerekend vanuit de open plek die Koole achter had gelaten gescoord. Beide ploegen speelden vervolgens va banque.

Moed

Klomp: “De tweede helft was super spannend voor de neutrale toeschouwer. Wij kregen mogelijkheden op de 2-2 en bij DHC ging er nog een speler met een rode kaart van het veld. Het kwartje rolde uiteindelijk verkeerd en had in onze zak moeten vallen.” Desondanks geeft het vertoonde spel de burger moed richting de confrontatie met Tonegido. Die stadsderby is zondag. "Wij hebben niets te verliezen, maar juist alles te winnen. Met die instelling gaan we daar naar toe.”

Stompwijk’92 ontlaadt

Vierdeklasser Stompwijk’92 won zondag thuis met 5-3 (ruststand 4-2) van ASC uit Oegstgeest door doelpunten van Tim van Rijn (2x), Erwin Oudshoorn, Joeri van der Salm en Toby van Marwijk. Het kostte de dorpsclub na rust wel twee groggy spelers, waarvan doelman Roy van der Voort niet verder kon spelen; Quint Bierhuis speelde de wedstrijd uit.

Groots was de wedstrijd niet, maar door het scoreverloop was die wel spannend. De ontlading na afloop was groot. Van der Bijl omhelsde elftalleider Johan van der Meer. “We hadden deze overwinning zo hard nodig. Het was een tijdje geleden dat we wonnen.”

Voor het eerst dit seizoen kreeg Hans van Benten speelminuten. In de slotfase bracht hij de broodnodige rust in de ploeg. Wellicht kan hij de ploeg nog meer van waarde zijn dit seizoen.

Tonegido klaar voor RKAVV

Eersteklasser Tonegido won zondag uit met 0-2 bij DCV in Krimpen aan den IJssel. Arnold Tali Amondo en Rico Kogeldans bepaalden al voor rust die eindstand. Doelman Richard van Nieuwkoop brak in een duel op twee plaatsen zijn kaak.

De stadsderby tegen RKAVV leeft niet enorm bij Schaap. “Het is één van de 22 wedstrijden. Wij komen uit een wat ongelukkige fase met puntverlies tegen Feyenoord en Neptunus. Die hebben we nu afgesloten.” Doelman Richard van Nieuwkoop is voor enige tijd uitgeschakeld. Schaap moet nu een keuze maken tussen Gianni Kamperveen en Chris van der Zwet. “Richard wordt deze week aan zijn kaak geopereerd. Gianni zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit. En Chris heeft de nul gehouden. We zullen zien wie het wordt.”