WoonInvest en WZH bouwen woonzorgcentra

Actueel 100 keer gelezen

Haaglanden - WoonInvest en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) gaan de samenwerking versterken. Op 1 december ondertekenden Evert de Glint, algemeen directeur-bestuurder van WZH, en Marien de Jong, directeur-bestuurder van WoonInvest de samenwerkingsovereenkomst op WZH De Sonneruyter in Voorburg.

WZH overhandigde hierbij symbolisch de sleutels van de vier panden aan WoonInvest. De Sonneruyter is een van de vier ontwikkellocaties, die architect Wim de Bruijn en Martin Damen gezamenlijk in beeld brachten.

Beide organisaties pakken in deze samenwerking op waar zij goed in zijn, met daarbij het beste voor de bewoners in gedachten. De overeenkomst regelt o.a. de voorwaarden waaronder eigendomsoverdracht van vier WZH panden (De Sonneruyter, Rustoord, Transvaal en Zuiderpark) zal plaatsvinden.

In de toekomst komen op deze locaties nieuwe woonzorglocaties te staan die gezamenlijk worden ontwikkeld. De huidige locaties zijn dringend aan modernisering toe. WoonInvest is als woningbouwcorporatie verantwoordelijk voor alles wat met wonen te maken heeft.

WZH is verantwoordelijk voor zorg en welzijn. "Het grote voordeel van de samenwerking met WoonInvest is dat wij ons kunnen concentreren op waar we goed in zijn: het leveren van zorg- en welzijnsdiensten aan onze cliënten, terwijl WoonInvest een uitbreiding krijgt van haar bezit met een grote variëteit aan woonvormen. Op deze manier denken wij ons te onderscheiden van de concurrent", zegt een enthousiaste Evert de Glint, bestuurder WZH.

Eerder realiseerden WZH en WoonInvest gezamenlijk woonzorgcentra Waterhof in Den Haag en Hoge Veld in Wateringse Veld. Momenteel is WZH Leilinde in Leidschenveen in ontwikkeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant