Politie wk. 50

Actueel 112 keer gelezen

Moeder en dochter lichtgewond bij aanrijding

Een 41-jarige Voorburgse en haar 7-jarig dochtertje zijn op dinsdag 2 december omstreeks 08.30 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding. Moeder en dochter reden over het fietspad van de Laan van Nieuw Oosteinde en kregen geen voorrang van een 36-jarige Zoetermeerse automobilist, die vanaf Park de Werve het kruispunt opreed. Beide fietsers kwamen ten val en liepen meerdere kneuzingen op. Beide slachtoffers konden na behandeling door ambulancepersoneel hun weg vervolgen.

Oplichting

Een 86-jarige Leidschendamse heeft op dinsdag 2 december tussen 14.45 en 15.45 uur in haar woning aan de Schout van Eijklaan ongewenst bezoek gekregen van twee mannen, die op haar geld uit waren. Eén van de mannen deed zich voor als verwarmingsmonteur. Hij leidde de vrouw af, terwijl de ander een groot geldbedrag uit haar woning wegnam. De politie roept getuigen van deze babbeltruc op zich te melden via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Jongen beroofd van 4,50 euro

Een 12-jarige Rijswijker werd op dinsdag 2 december om 13.40 uur beroofd door vier jongens. De jongen liep op de Rijnlandstraat, toen hij door het viertal werd ingesloten. Om een pak slaag te voorkomen moest hij zijn geld afgeven. De Rijswijker heeft al het geld dat hij bij zich had, een bedrag van 4,50 euro afgegeven. De jeugdige berovers gingen er direct vandoor. De politie roept getuigen van deze laffe straatroof op zich te melden via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Boete van 150 euro voor Pool

Een 55-jarige automobilist uit Warszawa (Polen), die niet handsfree bellend over de N14 reed moest direct zijn boete van 150 euro voldoen. De man betaalde de boete om te voorkomen dat hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Na betaling mocht hij zijn weg vervolgen. Het telefoongesprek was inmiddels beëindigd.

Alcohol in het verkeer

Een 35-jarige Leidschendamse automobilist trok op dinsdag 2 december om 23.10 uur de aandacht van de politie, nadat hij op het kruispunt Johann Sebastiaan Bachlaan-Noordsingel door het rode verkeerslicht reed. De man bleek bij controle veel te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en blies aan het politiebureau 690 ug/l. De Leidschendammer kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Pool op gestolen fiets

Een 42-jarige Pool nam woensdag 3 december om 21.30 uur vanaf de Rembrandtlaan een fiets mee. De fiets stond onbeheerd ter hoogte van de snackbar met de sleutels nog in het slot. Dat leek een buitenkans voor de Pool die op de fiets wegreed. Korte tijd later kregen agenten een melding dat in Park Leeuwensteijn een man onwel geworden was. Agenten en medewerkers van de GGD troffen in het park de Pool aan die in een plas water was gevallen. De fiets stond verderop geparkeerd. Agenten hielden hem direct aan en sloten de man in voor nader verhoor.

Goedkope fiets is miskoop

Een 35-jarige Haagse raakte woensdag 3 december om 14.00 uur haar pas aangeschafte fiets alweer kwijt. De vrouw kocht de fiets via een veilingsite. Agenten zagen de vrouw over het Duindoorn fietsen en zagen dat de fiets niet was voorzien van een goed slot. Toen zij het framenummer controleerden, bleek dat de fiets in Enschede was gestolen. De vrouw kreeg een bekeuring van 390 euro wegens heling. Op de internetsite www.fietsdiefstal.nl kun je het framenummer van een aan te schaffen fiets nakijken. Daarmee voorkom je later een hoop gedoe. Het motto van de politie luidt: 'Zonder heler, geen steler', waarmee zij wil aangeven dat het niet verstandig is om in te gaan op een verdacht 'koopje'.

Gewond door vallende kerstboom

Een 20-jarige inwoner uit Wassenaar raakte woensdag 3 december om 11.45 uur gewond nadat een kerstboom omviel. De man was met een aantal collega’s bezig om een 8 meter hoge kerstboom voor een hotel aan het Oosteinde te plaatsen. De boom begon opeens te wankelen en viel op de 20-jarige man. De GGD vervoerde de man met rugklachten naar het ziekenhuis.

Foute kleding

Een 20-jarige Italiaan bood op donderdag 4 december omstreeks 15.30 uur dure maatpakken en leren en suède jassen te koop aan op het Liguster in het winkelcentrum Leidsenhage. Voor enkele pakken van het merk Armani en jassen vroeg hij 600 euro. Hij liet daarbij nog doorschemeren dat hij nog wel wat aan de prijs kon doen. De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage schakelde de politie in, die de man meenam naar het politiebureau. Aldaar bleek er sprake van merkvervalsing. Overigens was de kleding van een redelijke kwaliteit. De politie heeft de kleding in beslaggenomen en proces-verbaal tegen de Italiaan opgemaakt.

Fietser aangereden door automobilist

Een 13-jarige Voorburgse fietser kwam er op vrijdag 5 december omstreeks 08.45 uur in botsing met een personenauto, bestuurd door een 32-jarige plaatsgenoot. Het meisje fietste over de Koningin Julianalaan en kreeg geen voorrang van de automobilist, die vanaf de Jan Mulderstraat het kruispunt opreed. De Voorburgse kwam ten val en liep meerdere kneuzingen op. Zij werd onderzocht door ambulancepersoneel en heeft later op de dag met haar vader een bezoek aan het ziekenhuis gebracht.

Condoomapparaat vernield

De politie heeft op vrijdag 5 december omstreeks 03.15 uur drie Voorburgse jongens aangehouden. Na meldingen dat een condoomapparaat aan de gevel van een drogisterij aan de Koningin Julianalaan werd opengebroken werd door de politie een onderzoek ingesteld. De jongens, in de leeftijd van 18 en 19 jaar, werden in de directe omgeving aangetroffen en voldeden aan het door een getuige opgegeven signalement. Eén van de jongens had een bloedende wond aan zijn hand. De Voorburgers weden ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Kwade dronk

Een 43-jarige dronken vrouw uit Voorburg bezorgde de politie zaterdag 6 december kort na middernacht de handen vol werk. De vrouw wilde vanaf de Herberg met een taxi naar huis. De chauffeur weigerde de vrouw mee te nemen omdat zij teveel had gedronken. Agenten die trachtten te bemiddelen kregen de vrouw niet rustig. De vrouw schopte de agenten en wilde kennelijk niet naar hen luisteren. Zij probeerde een van de agenten te bijten. Uiteindelijk belandde de vrouw in een politiecel. De volgende ochtend toen de drank grotendeels was verdwenen bood de vrouw haar excuses aan voor haar gedrag. Met een proces-verbaal op zak mocht zij lopend naar huis.

Woninginbrekers overlopen

Buurtbewoners overliepen zaterdagavond 6 december om 19.20 uur drie Leidschendammers (18-20 jaar), die een inbraak pleegden in een woning aan het Kooiland. De bewoners waren met vakantie en de buurvrouw ontdekte de inbraak en belde direct de politie. Nabij de Gravin Stolberglaan konden de agenten de mannen aanhouden. De verdachten hadden inbrekershandschoenen aan en een van de mannen droeg een antiek horloge. De politie onderzoekt de herkomst van het horloge. De verdachten werden direct in verzekerde bewaring gesteld. De recherche onderzoekt hun betrokkenheid bij de inbraken.

Haagse veelpleger aangehouden

Een 39-jarige Haagse veelpleger was er op zondag 7 december omstreeks 15.15 uur kennelijk veel aan gelegen om door de politie te worden aangehouden. De man gedroeg zich zeer opvallend in een videotheek aan het Koningin Julianaplein. Hij smeet diverse videobanden en cd-hoesjes op de grond, liet zijn broek zakken en nam twee ijsjes weg, waarmee hij de winkel verliet. De Hagenaar werd korte tijd later door politieagenten aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Daar werd hij in verzekering gesteld.

Dure overtredingen

Het plegen van enkele verkeersovertredingen kwam een 35-jarige Amsterdamse automobilist op zaterdag 6 december omstreeks 07.45 uur duur te staan. De man reed met een te hoge snelheid over de linkerrijstrook van de Rijksweg A4. Toen politieagenten hem op zijn rijgedrag aanspraken en zijn gegevens natrokken, bleek dat de Amsterdammer nog een geldboete van 666 euro open had staan. Hij werd aangehouden en heeft de boete aan het politiebureau betaald. Met twee nieuwe bekeuringen verliet hij korte tijd later het politiebureau.

Graffiti in winkelcentrum

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op zondag 7 december omstreeks 15.30 uur op heterdaad drie Leidschendamse mannen, in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar, die meerdere tags (graffiti) in het winkelcentrum aanbrachten. In totaal werden op 15 plaatsen in het winkelcentrum tags aangetroffen. De graffiti was met verfbussen aangebracht en is moeilijk te verwijderen. Twee Leidschendammers trachtten hun aanhouding te voorkomen door weg te rennen. Zij konden door gealarmeerde politieagenten worden aangehouden. Aan het politiebureau bleek hoe ver deze ‘artiesten’ gaan in hun streven hun ‘graffitihandtekening’ te plaatsen. Eén van de mannen kladde een matras onder in zijn cel. Het drietal kreeg een proces-verbaal voor vernieling en zal voor de schoonmaakkosten opdraaien.

Achtervolging eindigt zonder auto

Een achtervolging waarbij snelheden werden gehaald van 140 km/u eindigde voor een 37-jarige Voorburger met de inbeslagname van zijn auto. De man reed zaterdagochtend 6 december om 04.15 uur met zijn auto over de Stadhouderslaan en negeerde stoptekens van de politie. Via de Hubertustunnel, waarbij snelheden van 140/u werden bereikt, reed de man richting de A4. Onderweg negeerde de man diverse rode verkeerslichten. Gekomen bij de A4 reed de man richting Zoetermeer. Daar kon hij worden klemgereden. De man verkeerde onder invloed en had geen rijbewijs. Agenten namen dan ook zijn auto in beslag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant