Stadsprijs voor KIP

Algemeen 54 keer gelezen

Leidschenveen - De Haagse wethouder Norder reikte op 11 december de Haagse Stadsprijs uit. ROC Mondriaan won daarbij in de categorie grootschalige projecten, maar de Stichting KIP (Kleinschalig Integraal Project) de prijs voor kleinschalige projecten.

Deze van oorsprong Leidschendamse organisatie was namelijk de initiatiefnemer voor het complex in Leidschenveen waarin een wooncentrum voor mensen met een verstandelijke beperking is gevestigd, alsmede de stadsboerderij Landzigt en het restaurant De Smulhoeve. Hier vinden de bewoners van het complex een zinvolle tijdbesteding.

De jury prees het vernieuwende concept van wonen en werken bij de stadsboerderij, tot stand gekomen dankzij een goede samenwerking tussen stichting de KIP, stichting Ipse en stichting WoonInvest. “Een warm en toegankelijk gebouw en daardoor een voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland”, aldus de jury. De prijs leverde KIP een cheque op van 5000 euro. Dit geld zal in goed overleg worden besteed aan afwerking, groenvoorziening en spellen voor kinderen op de stadsboerderij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant