Nieuw fonds voor lokale doelen

Actueel 38 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg heeft een nieuw fonds voor bijzondere lokale doelen met een maatschappelijk karakter. Met het overhandigen van een cheque van 15.000 euro op 15 december door wethouder Eppe Beimers aan voorzitter Antoon Gaemers is de nieuwe stichting het Vlietgemeenschapsfonds leven in geblazen.

Het Vlietgemeenschapsfonds heeft twee taken. Het verzamelen van giften voor schenkingen en het beoordelen van aanvragen voor een schenking. Het fonds richt zich op projecten met een samenbindend karakter: van buurtcontacten, educatie en jeugd, cultuur en milieu tot recreatie, welzijn, sport en dierenbescherming toe. Individuele inkomensondersteuning of consumptie uitgaven zijn uitgesloten.

Wethouder Beimers heeft met de overhandiging van de cheque tegelijk de verantwoordelijkheid overgedragen aan het bestuur om bijzondere lokale maatschappelijke doelen te ondersteunen. Het bestuur van het Vlietgemeenschapsfonds wordt gevormd door onafhankelijke inwoners uit Leidschendam-Voorburg die zich willen inzetten voor de gemeenschap.

Het startkapitaal van 15.000 euro komt onder andere voort uit de verkoop van verkochte gemeentecomputers, nadat de gemeente was overgegaan op een nieuw automatiseringssysteem. De gemeente besloot de opbrengst over te dragen aan het fonds die daarmee op zijn beurt onafhankelijk goede doelen kan realiseren.

Het fonds staat open voor schenkingen. Voor meer informatie kunt u een email sturen naar l.steenmetser@casema.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant