Politieberichten

Actueel 185 keer gelezen

Zes bestuurders zonder gordel

De politie heeft op maandag 15 december tussen 14.30 en 16.30 uur op de Laan van Nieuw Oosteinde een controle op het gebruik van autogordels uitgevoerd. Van de 135 gecontroleerde automobilisten bleken er 6 hun autogordel niet bevestigd te hebben. Zij kregen een bekeuring.

Kleding ruilen

Een 34-jarige Leidschendamse werd op maandag 15 december omstreeks 13.00 uur door de bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De vrouw nam vanuit een warenhuis kinderkleding weg. Zij verklaarde dat zij twee weken eerder kinderkleding had gekocht, die te klein was voor haar kinderen. Zij wilde de gekochte en nieuwe kleding verwisselen om toch met de juiste kledingmaat thuis te komen.

De politie trof in de auto van de vrouw een tas gevuld met toiletartikelen aan. Zij zou die een dag eerder van haar zus hebben gekregen. Bij navraag bleek de zus van niets te weten. De politie heeft de Leidschendamse aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Zij werd later die avond in vrijheid gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen de winkeldievegge opgemaakt.

Auto rijdt in op stilstaande file

Een 53-jarige Leidschendamse automobiliste zag op dinsdag 16 december omstreeks 16.45 uur enkele stilstaande auto’s voor het kruispunt Noordsingel/Veursestraatweg over het hoofd. De verkeerslichten straalden rood licht uit. Er stonden meerdere auto’s stil voor het verkeerslicht. De Leidschendamse reed tegen het laatste voertuig en drukte drie auto’s tegen elkaar.

Een automobilist raakte bekneld. Hij werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Twee automobilisten, een 45-jarige Hagenaar en een 63-jarige Leidenaar, raakten gewond. Zij werden met verwondingen aan nek, schouder en rug overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding, waarna proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eenzame feestdagen

Een 32-jarige Voorburger meldde zich op dinsdag 16 december omstreeks 18.15 uur aan het politiebureau. De man stond gesignaleerd en moest nog een gevangenisstraf van 44 dagen ondergaan. Hij werd overgebracht naar een gevangenis en zal de feestdagen in alle eenzaamheid moeten doorbrengen.

Een 27-jarige Hagenaar wist op woensdag 17 december omstreeks 01.45 uur te voorkomen dat hij voor meerdere dagen werd ingesloten. De man bleek bij een controle op de Van Heurnstraat gesignaleerd te staan en moest nog boetes met een totaalbedrag van 140 euro betalen. Hij voldeed aan het politiebureau dit bedrag, waarna hij zijn weg weer kon vervolgen.

Veroorzaker ongeval rijdt door

Een 25-jarige fietsster raakte woensdag 17 december om 14.30 uur gewond bij een ongeval op de Prins Bernardlaan. Ter hoogte van het Wilhelminaviaduct werd het slachtoffer aangereden door een automobilist die direct na het ongeval doorreed, zonder zich om gewonde vrouw te bekommeren.

De politie beschikt over het kenteken van de veroorzaker, die een bezoek van de politie kan verwachten. De vrouw moest naar het ziekenhuis worden vervoerd om te worden behandeld aan haar verwondingen.

Brandstichters vluchten naar brandweer

Drie 15-jarige jongens, afkomstig uit Voorburg, Den Haag en Zoetermeer, hadden op woensdag 17 december omstreeks 17.00 uur wel een bijzondere vluchtroute nadat zij op de Via Verdi een prullenbak in brand hadden gestoken.

De jongens fietsten bij toeval weg in de richting van de brandweerkazerne en werden achter dat gebouw door de politie aangehouden. De jongens bekenden de prullenbak in brand te hebben gestoken. Zij kregen een HALT verwijzing en moeten op korte termijn een alternatieve straf ondergaan.

Snelheidscontrole

De politie heeft op donderdag 18 december tussen 10:00 en 11:30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Prins Bernhardlaan. Er werden 8 automobilisten bekeurd, omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur. Op de Prins Bernhardlaan geldt een maximum snelheid van 50 km per uur.

Tussen 15.00 en 16.00 uur werd op genoemde weg opnieuw een controle uitgevoerd. Ditmaal reden 7 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km per uur. Twee bromfietsers werden bekeurd, omdat zij niet de verplichte rijbaan volgden.

Voorburger beroofd op Brinnolaan

Een 62-jarige Voorburger werd op donderdag 18 december om 23.50 uur het slachtoffer van een straatroof. De man liep van station ’t Loo en werd nabij het bruggetje op de Brinnolaan met geweld beroofd van zijn portemonnee.

Twee jongens sloegen hem van achteren tegen het hoofd, waarna de Voorburger op de grond werd gegooid. De beide jongens fouilleerden het slachtoffer en namen zijn portemonnee met inhoud, een bril en huissleutels weg. De politie heeft de beroving in onderzoek en roept eventuele getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via tel. 0800-7000.

Gestolen auto gevolgd via GPS

Vanaf de parkeerplaats bij een autodealer in Den Haag werd woensdagavond 17 december omstreeks 18.50 uur een luxe personenauto weggenomen. De auto was voorzien van GPS, waardoor de auto kon worden gevolgd.

Via de GPS werd duidelijk dat de gestolen auto vanaf de Tiber in het Forepark, richting Donau reed. Daar vandaan ging het de Chris Lebeaulaan op, om via de Oude Polderweg op de Marina van Dethlaan in Den Haag te eindigen. Hier troffen agenten op een parkeerterrein gelegen aan de Bob Oosthoeklaan de gestolen auto aan. Van de daders ontbrak elk spoor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant