Rijden zonder rijbewijs

Actueel 38 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Een 18-jarige Leidschendamse automobilist reed op dinsdag 30 december omstreeks 01.45 uur vol bravoure over De Tol. Hij reed met hoge snelheid en nam een bocht wel erg ruim. Dit was aanleiding voor politieagenten om de jongeman te controleren.

Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De Leidschendammer werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal.

Afgelopen weekeinde werden nog vier bestuurders bekeurd, omdat zij zonder rijbewijs reden. Een 43-jarige Voorburger reed op een bromfiets. Hij bleek in het bezit te zijn van een Colombiaans rijbewijs waarvan de geldigheid verstreken was.

Een 17-jarige Zoetermeerder reed in de auto van zijn vader op De Vang. Gezien zijn leeftijd bleek de jongen niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Een 16-jarige Leidschendammer reed op zijn bromfiets over het voetgangersgebied van de Prins Frederiklaan. De jongen droeg geen helm en bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Hij kreeg een proces-verbaal.

Een 38-jarige Leidschendammer bleek bij een controle op zaterdag 3 januari omstreeks 19.45 uur alleen over een Egyptisch en internationaal rijbewijs te beschikken. Omdat hij al 7 jaar in Nederland woonachtig was (na een half jaar moet het internationaal rijbewijs omgezet worden in een Nederlands rijbewijs) kreeg de Leidschendammer een proces-verbaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant