Winters vermaak

Actueel 118 keer gelezen

Leidschendam - Na bijna twee weken winters vermaak lijkt er een einde te zijn gekomen aan de vorstperiode. Op tal van plaatsen in de gemeente heeft men heerlijk kunnen schaatsen. Met name op de vogelplas was het iedere dag een drukte van belang, maar ook op de Molenvaart bij De Drie Molens en diverse andere bevroren waterpartijen genoten velen van het ijs.

Ook op de Vliet kon worden geschaatst en er werd zelfs een auto op het ijs gesignaleerd. Helaas waren er veel valpartijen, waarbij schaatsers gebroken ledematen of ander letsel opliepen.

Een 66-jarige Voorschotense schaatser ging op woensdag 7 januari omstreeks 15.30 uur het ijs onderuit. De man schaatste op de Vogelplas langs de Oostvlietweg. Hij kwam ten val en raakte gewond aan zijn gelaat. Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Een 64-jarige schaatser uit Leidschendam raakte donderdag 8 januari om 16.50 uur gewond op het ijs van de Oostvlietweg. De man kwam onfortuinlijk ten val en brak daarbij waarschijnlijk zijn heup. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis.

Een 68-jarige Voorburgse schaatser kwam op zaterdag 10 januari omstreeks 14.00 uur ten val op een vijver in het Noteboompark. De man liep een hoofdwond op en werd per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Parkeerchaos

Bij de Drie Molens aan de Stompwijkseweg was het afgelopen weekeinde een chaos. Veel schaatsliefhebbers parkeerden hun auto dusdanig dat hulpdiensten de nodige moeite hadden om er langs te kunnen. De Centrale Post Ambulance (CPA) had veel meldingen op deze locatie en kon er niet meer bij komen.

De gemeente plaatste zondag 11 januari daarom extra waarschuwingsborden om de toestroom van schaatsers in goede banen te leiden.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant