Noordwijk winnaar RKAVV Canon Toernooi

Sport 43 keer gelezen

Leidschendam - Vorige week dinsdag en afgelopen zaterdag werd op de Kastelenring in Leidschendam het RKAVV Canon Toernooi gevoetbald. Zaterdag hoofdklasser Noordwijk werd eerste, gevolgd door collega zaterdag hoofdklasser Scheveningen (met de ex-ADO profs Rick Hoogendorp en Virgilio Teixera), de organiserende vereniging en zondag eersteklasser RKAVV en collega zondag eersteklasser Alphense Boys.

De nieuwe trainer van RKAVV Bas Steffens was tevreden over de twee wedstrijden van zijn ploeg. “We spelen twee keer gelijk tegen hoofdklassers; 2-2 tegen Scheveningen en 3-3 tegen Noordwijk. Dat zegt toch wel wat.” Het elftal lijkt een totale metamorfose te hebben ondergaan. Niet zo zeer qua samenstelling, al zijn John den Dulk en Arnold Tali Amondo regelrechte aanwinsten, maar meer wat betreft beleving; actie in plaats van reactie.

“Ik wil dat RKAVV vanuit de eigen kracht voetbalt met flair en lef”, zegt Steffens, die nog belangrijke keuzes te maken heeft. De na een jaar blessureleed teruggekeerde doelman Kevin Jansen en de revelatie van het vorig seizoen Jeroen Pesschier zijn verwikkeld in een ongekend felle concurrentiestrijd.

In de spits heeft Steffens de keuze uit de genoemde Amondo, de net van vakantie teruggekeerde Marciano Weidum en ‘de aan de deur rammelende’ Richard van Brecht, die zaterdag tegen Noordwijk met zijn 3-2 RKAVV bijna match- en toernooiwinnaar maakte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant