Expats Wilhelmus moeten wennen

Sport 55 keer gelezen

Voorburg - Zaterdag verloor zaterdag vierdeklasser Wilhelmus met 6-3 van het nieuwe zaterdag eerste elftal van de 100-jarige VUC (zonder Michel Sebök, Peter Scheffers en Robin van der Errelen die een voetbalverleden in Leidschendam-Voorburg hebben).

Niet alleen voor de overwegend uit het buitenland afkomstige voetballers, die in Nederland bij multinationale bedrijven werken, zijn club- en standaardvoetbal nieuw. Ook voor de nieuwe trainer Ruud van Zuijlen, die een kan bogen op een redelijke voetballoopbaan als speler maar meer nog als trainer, is het wennen.

“Vorig seizoen speelden de meesten nog op recreatief niveau bij PGS/Vogel. Nu zijn ze een reguliere vierdeklasser.” De organisatie om het elftal heen is meer gedegen opgezet, al moet menigeen ook daar nog aan wennen. Van Zuijlen: “We verzamelen op een vast tijdstip. Sommigen komen nog te laat. Dat moet er uit. Maar daar moeten zij en ik langzaam in groeien.”

Van Zuijlen is doorgaans wel wat anders gewend, maar ziet wel mogelijkheden. “Er zit wel voetbal in de ploeg, maar het nadeel is dat ik niet iedere training en wedstrijd over dezelfde spelers kan beschikken, omdat de spelers voor hun werk wel eens dagen of weken achtereen in het buitenland zitten. Het is voor ons allemaal één grote uitdaging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant