Voorleeskampioenen in Camuz

Actueel 167 keer gelezen

Leidschendam - Steven Driessen van basisschool De Tandem in Leidschendam en Frederique Koopman van de Sint Maartenschool in Voorburg hebben op woensdag 11 februari in Theater Camuz de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

In deze voorronde, georganiseerd door de bibliotheek Leidschendam-Voorburg, streden de voorleeskampioenen van 11 basisscholen om twee plekken in de regionale kwartfinale (18 april 2009, DOK Delft). Steven en Frederique wonnen met de voordracht van fragmenten uit respectievelijk ‘Pizzamaffia’ van Khalid Boudou en ‘Ezzie’s wereld’ van Francine Oomen.

De jury bestond uit Inge Roos (Kinderboekwinkel In de Wolken), Marleen Ettema (gemeente Leidschendam-Voorburg) en Kiki Goudart-Kwee en vond dat Steven en Frederique zich goed konden inleven in de gekozen stukken en dat er spannend en grappig werd voorgelezen.

Eric Bouwman

De presentatie van de voorronde lag in handen van Eric Bouwman, bekend van Idols, OnM en de regiosoap op TV West Pauwen en Reigers. Onder zijn geanimeerde leiding werd de volle zaal door de 11 deelnemers getrakteerd op een gezellige en spannende middag met voordrachten van hoog niveau uit zeer uiteenlopende jeugdboeken.

De overige deelnemers waren: Jet Dominicus (Maerten van den Velde, Stompwijk), Julianne Rietveld (De Zonnewijzer, Leidschendam), Maybel Nieuwenburg (De Christina, Leidschendam), Joëlle Posthumus (Groen van Prinstererschool, Voorburg), Odielle Hoen (Johannes XXIII, Leidschendam), Alysa Parlevliet (Essesteijnschool, Voorburg), Elisa Kriekaard (De Lusthofschool, Voorburg), Floor van der Pol (Pius X, Voorburg), Welmoed Eggeraat (De Margriet, Leidschendam).

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant