Steun in de rug voor Damcentrum

Actueel 42 keer gelezen

Leidschendam - De ondernemers in het Damcentrum worden de komende drie jaren vrijgesteld van het betalen van precariobelasting. Hiermee worden zij tegemoetgekomen aangezien de werkzaamheden in het Damcentrum tot 30 procent omzetverliezen kunnen leiden.

Het besluit ligt op donderdag 19 februari voor aan de Commissie Financiën en Control. “Dit is een uitwerking van een motie van CDA, VVD, PvdA en GB die tijdens de begrotingsbehandeling 2009 is aangenomen en het is een directe steun in de rug van de kleine ondernemers”, aldus Norma van de Geijn, commissielid voor het CDA.

Ondernemers betalen jaarlijks precariobelasting voor het gebruik van de buitenruimte bij hun winkels, voor het inrichten van terrassen en voor het plaatsen van reclameborden. Als gevolg van de voortdurende bouwwerkzaamheden in het Damcentrum hebben ze veel overlast en daardoor kunnen ze deze buitenruimten nauwelijks gebruiken en hebben ook minder klanten.

De slechte bereikbaarheid leidt tot forse omzetverliezen voor de ondernemers en daardoor mogelijk tot leegloop van het gebied. De indienende partijen hechten aan een sterke en gevarieerde middenstand en willen de ondernemers financieel tegemoetkomen: ze betalen geen precariobelasting, totdat het project Damcentrum is afgerond.

In totaal gaat het om een bedrag van ca, 11.750 euro per jaar. “Vertrek van winkeliers uit het Damcentrum moet ten koste van alles voorkomen worden en dit helpt daarbij zeker ”, aldus Norma van de Geijn van het CDA.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant