Competitievoetbal nog niet op gang

Actueel 23 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De stadsderby in de derde klasse A tussen SEV en Forum Sport was een mooi affiche, maar de wedstrijd ging op het laatste moment niet door, omdat de consul verbood om op het hoofdveld van sportpark Kastelenring te voetballen.

Dit tot teleurstelling van SEV-trainer Dick Hooning. “We wilden maar wat graag. Van de twijfelende consul mochten we de beslissing ook niet door de scheidsrechter laten nemen. Ik zeg bij twijfel altijd spelen, maar daar was de consul het niet mee eens.” Uitwijken naar een kunstgras bijveld kon niet. Hooning: “Daarop stonden competitiewedstrijden voor de overige senioren gepland die wel gewoon doorgingen.”

Vanwege de late herkeuringen (11:00 en 12:30 uur) was het ook niet meer mogelijk om bij een oefenpartner een vriendschappelijke wedstrijd te regelen. “We hebben daarom niets gedaan”, aldus Hooning, die uitkijkt naar de wedstrijd van zaterdag tegen en bij Oegstgeest. “Daar moeten we het dan maar doen. We kunnen laten zien dat we de laatste tijd goed maar nog zonder druk bezig zijn.”

Dat vier spelers (Gino van der Kley, Joey Weijne, Frank Raaijmakers en Kees Konings) van Forum Sport zaterdag nog naar Leidschendam kwamen om echt te zien dat het niet door kon gaan, vond Hooning meer een ludieke actie. “De jongens kennen elkaar. Ze kwamen gezellig even buurten. We zijn echt niet bang voor Forum Sport, dat we op afkeuring op het veld hebben aangestuurd.”

Op haar beurt oefende Forum Sport zaterdag wel thuis. De club liet de geplande wedstrijd van een lager elftal op een ander veld spelen om ruimte voor een oefenwedstrijd op het hoofdveld te maken. Van vierdeklasser en lijstaanvoeder in hun poule Leiden werd met 6-3 gewonnen door doelpunten van Frank van Versendaal, Kees Konings (beiden 2x), Raymond Verwoerdt en Remco Overdevest.

Uit voorzorg bleef Gino van der Kleij (vocht in de knie) langs de kant. “Maar tegen SEV had ik anders wel speelminuten gemaakt hoor.” Omdat Overdevest (die eigenlijk nog A-junior is!) licht geblesseerd raakte viel daarom Joey Weijne in, die in de rust al voor Frank Raaijmakers gewisseld was.

Trainer Stefan Koegler had zo zijn bedenkingen over de prestaties van zijn elftal. “Ik vond Leiden als team beter presteren. Van onze kant was het een slappe vertoning. Onze individuele klasse gaf de doorslag. Ik vraag me af of we werkelijk klaar waren voor SEV.”

Tonegido - RKAVV onbeslist

De stadsderby in de eerste klasse B tussen Tonegido en RKAVV eindigde zondag onbeslist. Het werd 2-2 in Voorburg door doelpunten van Marciano Weidum (0-1), Jergo Leijdekkers (1-1), Rico Kogeldans (2-1) en Sander van Akkeren (2-2; strafschop). Trainer Wim Schaap van Tonegido was niet blij met één punt. “Ik vond de hele wedstrijd niet geweldig. De eerste 20 minuten waren voor RKAVV, waarna wij een beetje het heft in handen namen, maar we hbben niet waar kunnen maken wat we vorige week tegen Nieuwenhoorn wel deden.”

Schaap vond het gelijkspel een verdienste van RKAVV. “Wij hebben niet het spel kunnen maken, zoals we willen. Zij zijn misschien blij met een punt; ik niet. Ik had meer van de wedstrijd verwacht.” Zondag bij SJC verwacht Schaap meer van zijn ploeg. “Iedere wedstrijd is moeilijk. Zeker als je als koploper de te kloppen ploeg bent. We zullen tot het uiterste moeten gaan om er het maximale uit te halen. Tegen RKAVV hebben we dat niet gedaan.”

Trainer Peter Klomp van RKAVV, dat Joeri van Duijn al snel zag uitvallen met een liesblessure, vond het gelijkspel de verhoudingen in het veld juist weergeven. “We hebben voor al het eerste kwart laten zien dat we wilden winnen, maar konden de wedstrijd in die fase ondanks de mogelijkheden niet beslissen. Nadien hadden we vooral moeite met de steeds uit de dekking lopende mensen op het middenveld van een opportunistisch, fysiek sterk en handig Tonegido.”

Dat de tweede helft minder enerverend was dan de eerste helft vond Klomp logisch. “Er werd voor rust veel met krachten gesmeten. We zijn erin geslaagd om Tonegido in de kleine ruimte te houden door kort op ze te spelen, maar kwamen daardoor zelf minder aan voetballen toe.” Volgens Klomp is de komende tegenstander Neptunus een ‘kopietje’ van Tonegido. “De Rotterdamse club is één van de betere ploegen in onze afdeling. Als ze winnen komen ze dichtbij Tonegido te staan. We gaan rustig naar de wedstrijd toewerken, hebben genoeg informatie over ze om een strijdwijze te bedenken, en gaan een zo goed mogelijke organisatie neerzetten. Dan gaan we zien of het ons lukt om te winnen.”

Wilhelmus traint

De competitiewedstrijd van zondag tweedeklasser Wilhelmus thuis tegen Velo werd ondanks aandringen van trainer Harold Tjaden ook door de consul afgelast. “Die wilde het al om 8:30 uur afkeuren, maar ik drong aan op herkeuring. Om 10:45 en 12:45 uur vond hij het jammer genoeg ook niet mogelijk. We hadden graag willen spelen.”

Bij algehele afkeuring had Tjaden een halve afspraak met zijn vriend en collega Wilfred van Leeuwen van hoofdklasser Westlandia om een oefenwedstrijd in Naaldwijk te spelen. “Maar zaterdag belde hij al af, omdat zijn spelersgroep de voorkeur aan het op televisie kijken naar Ajax-Feyenoord gaf. Uiteindelijk ging zondag hun competitiewedstrijd gewoon door, waardoor oefenen sowieso niet had gekund.”

In plaats daarvan werd er zondag tot volle tevredenheid van Tjaden in een pittige onderlinge partijvorm getraind. “De kans van slagen van een dergelijke training hangt altijd van de instelling van de spelers af. Die hadden er duidelijk zin in. Er werd jong tegen oud gespeeld. Jong won met 5-4. Na het einde van de trainingstijd was het 4-4. Danny de Jel scoorde het winnende doelpunt.”

De ploeg van Tjaden speelt zondag tegen en bij GDA. “Die ploeg ligt ons wel. De ploeg heeft een positieve spelopvatting en wil graag vooruit voetballen. De kans op winnen acht ik fifty fifty.”

Stompwijk ’92 wint

Zondag vierdeklasser Stompwijk’92 won haar competitiewedstrijd bij Haagse Hout in Den Haag met 3-2 door doelpunten van Toby van Marwijk en Joeri van der Salm (2x). Bij Stompwijk’92 ontbrak Johan Nieuwland, die voor vijf maanden naar Australië is vertrokken. Tim van Rijn begon op de bank, omdat hij de hele week niet had kunnen trainen.

Trainer Ton van der Bijl was voorbereid op een moeilijke wedstrijd. “Een hobbelig veld, een tijd lang niet op echt gras gevoetbald, een trainerswissel bij Haagse Hout en onze 9-0 thuisoverwinning waren vooraf de elementen van een zware wedstrijd, die ik de spelers ook voor heb gehouden in de aanloop naar de wedstrijd toe. Na de snelle 0-1 deed zich hetzelfde voor als vorige week tegen Altior; wel kansen krijgen maar ze niet benutten. Dat kwam er ook nog eens bij. Ik ben blij met de drie punten.”

Zondag komt Stompwijk’92 niet in actie. Van der Bijl gaf zijn spelers vrijaf. “Een programmaloze zondag kwam de spelers goed uit. Kunnen ze lekker onbezorgd carnaval vieren. Dat doen ze zo graag hier in het dorp.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant