Combinatiefunctie basisschool Margriet

Actueel 58 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder van onderwijs Tilly Zwartepoorte en het schoolbestuur Pantha Rei en Centrum voor de kunsten TRIAS gaven maandag het officiële startsein voor een zogeheten combinatiefunctie bij basisschool De Margriet.

Begin dit jaar is een pilot ‘combinatiefunctie brede school sport en cultuur’ gestart op basisschool de Margriet in Leidschendam. Zowel tijdens als na schooltijd kunnen kinderen danslessen volgen dankzij een samenwerking tussen het schoolbestuur Pantha Rei en Centrum voor de kunsten TRIAS. De gemeente staat garant voor de loonkosten van de combinatiefunctionaris. Maandag ondertekenden de partijen een samenwerkingsovereenkomst en woonden een dansles bij.

Sport en cultuuraanbod

Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar werkzaam is voor twee of meer sectoren (onderwijs, sport en/of cultuur). Het betreft nieuwe en structurele functies, in totaal moeten in 2012 elf FTE gerealiseerd zijn. De combinatiefuncties vloeien voort uit de ‘Impuls Brede scholen, sport en cultuur' van de rijksoverheid. De gemeente voert de impuls op lokaal niveau uit.

Per fulltime combinatiefunctie is jaarlijks € 45.000 voor loonkosten beschikbaar. Vanaf 2010 neemt de gemeente 60 procent van deze kosten voor haar rekening. De inzet van combinatiefuncties heeft onder andere tot doel het aantal brede scholen met sport- en cultuuraanbod uit te breiden, sportverenigingen te versterken met het oog op hun maatschappelijke functie en te bevorderen dat de jeugd tot 18 jaar meer vertrouwd raakt met één of meer kunst- en cultuurvormen.

De partijen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst (foto: Michel Groen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant