In memoriam: Henk Bruikman

Actueel 452 keer gelezen

Den Haag - Na tot het laatst toe strijd te hebben geleverd tegen een ongeneeslijke ziekte was zijn lichaam op en is Henk Bruikman op 9 februari 2009 overleden.

Hendrikus Nicolaas Bruikman werd geboren op 22 januari 1941 in Schiedam. Hij groeide op in Vlaardingen. Hij werd docent elektrotechniek eerst overdag in Den Haag en later ook in Rotterdam aan de avondschool.

Vervolgens ging hij een aantal uren per week aan de slag bij de vakbond Unie van MBO. Hier kwam hij al snel in het bestuur en stopte hij met lesgeven. Van penningmeester werd hij voorzitter. Hij verhuisde naar de Polderweg in Nootdorp (nu Den Haag). Hij richtte adviesbureau Bruikman & Partners op, dat zich met name bezighield met fusies van scholen tot grote scholengemeenschappen. Ook startte hij samen met zijn zoon Freek een reclamebureau.

Eind 1999 namen zij offsetdrukkerij Meesterdruk over, tevens uitgever van Het Leidschendamse Krantje en Het Krantje Voorburg. Toen zijn toenmalige vrouw ziek werd stopte hij met bijna al zijn werkzaamheden. Na 2002 begon hij langzaam af te bouwen en verkocht hij de diverse belangen die hij in de verschillende bedrijven had. Dit om te kunnen gaan reizen. Met zijn huidige vrouw Ineke maakte hij vele reizen en trok hij met de camper door heel Europa. In oktober hebben ze de laatste reis gemaakt.

Henk was een selfmade man die vanaf zijn 16e in de fabriek werkte, daarbij hard leerde in de avonduren en zich zo opwerkte tot een succesvol zelfstandig ondernemer. Hij heeft verschillende bedrijven gehad, waaronder Meesterdruk. Dit bedrijf kwam op zijn pad toen hij benaderd werd door Jan Meester met de vraag of hij interesse had in een overname. Hij zorgde ervoor dat het bedrijf niet werd opgesplitst in aparte onderdelen. Later nam hij Jan Meester ook weer in dienst als bedrijfsleider. Ruim 7 jaar was hij eigenaar van Meesterdruk, totdat het bedrijf in 2007 werd overgenomen door Telstar Uitgeverij.

Henk was, de 'Padre de Familia', het middelpunt van de familie. Familie en vrienden kwamen veelvuldig samen in en rond zijn woning, waar het altijd gezellig druk was. De vele zwembadfeesten waren beroemd en berucht.

Ook de medewerkers van Meesterdruk waren er enkele keren welkom voor een bedrijfsfeestje. Henk genoot niet alleen zelf graag, maar wilde ook anderen mee laten genieten.

Na intens te hebben geleefd is hij vorige week maandag heengegaan. Hij laat zijn partner Ineke, haar dochter Fiona met partner, zijn kinderen Freek, Frans en Annet met hun partners en vijf kleinkinderen achter. De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant