Gaanders klaar voor carnaval

Actueel 47 keer gelezen

Stompwijk - Over een paar dagen is het zover, dan barst het carnaval weer los in Gaandrië. Vanaf woensdag 18 februari zijn Prins Jos III, Page Maria, Opper Willem, Raad van Elf, Het Bestuur, De Blaasbalgen, Oud Prinsen en vele vrijwilligers weer druk bezig om er een geslaagd carnavalsseizoen van te maken. Hierbij draait het niet alleen om de grote feestavonden, maar worden de gehandicapten, bewoners van verzorgingstehuizen, kinderen en zieken niet vergeten door de Gaanders uit Stompwijk.

Onder het motto: ‘Ruimte in Gaandrië’ ondernemen de Gaanders nogal wat activiteiten. Zo gaan de Gaanders op woensdag 18 februari carnaval vieren met de bewoners van Swetterhage uit Zoeterwoude en vrijdag 20 februari gaan zij op bezoek bij de bewoners van het verzorgingstehuis Huize Emmaus in Zoeterwoude.

Op zaterdagochtend 21 februari is er in het gemeentehuis van Leidschendam de officiële overhandiging van de Hamer door Burgemeester van der Sluijs aan prins Jos III, waarmee hij zeggenschap krijgt over het Gaandriaanse rijk.

Op zondag 22 februari is er om 11.00 uur een carnavalsmis in de kerk van Stompwijk en om 15:00 uur het carnavalsconcert. Dinsdag 23 februari is het de hoogste tijd om ook aan de ‘oudere jongeren’ van Stompwijk zelf te denken.

Optocht hoogtepunt

Een traditioneel hoogtepunt is de carnavalsoptocht door Stompwijk. De optocht wordt gehouden op zaterdag 21 februari en start om 14:00 uur. De laatste jaren is de gebruikelijke carnavalsoptocht uitgegroeid tot een groot spektakel, dit jaar onder leiding van Prins Jos en Page Maria. Dit komt door de steeds grotere animo om deel te nemen aan deze tocht, die steeds mooier, groter en langer wordt.

Commerciële inzendingen worden echter niet toegestaan. Er zijn dit jaar extra prijzen beschikbaar gesteld door de vereniging voor de beste verenigingskar, particulierenkar, best verklede meelopende groep etc. Wie ook wil meedoen met de optocht kan zich opgeven via info@degaanders.nl.

Ook dit jaar staat het dorp helemaal op zijn kop, want gelijk aan de optocht start op de Meerlaan de vierde editie van het straatcarnaval. Na de optocht en het straatcarnaval worden om 18:30 de deuren van Het Blesse Paard geopend voor het grote Gekostumeerde Bal.

Slotfeest

Op dinsdag 23 februari wordt de carnaval afgesloten met het Slotfeest. Het startsein voor het slotfeest zal dan ook al om 21:00 worden gegeven en de Gaanders beloven een spetterend einde van het carnavalsseizoen. Dit jaar zal EliZe (bekend van o.a. ‘So You think you can dance’) een optreden verzorgen.

Kaarten voor het Gekostumeerde Bal en Slotfeest zijn verkrijgbaar bij de verschillende voorverkoopadressen, te vinden zijn op www.degaanders.nl (ook voor overige informatie en de agenda).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant