Herinrichting station Van Alphenstraat

Actueel 4 keer gelezen

Voorburg - Om de reiziger beter van dienst te zijn, wordt door de NS het parkeerterrein bij station Laan van N.O.I. verbeterd en uitgebreid. De werkzaamheden hiervoor starten half februari. Het terrein aan de Van Alphenstraat in Voorburg wordt heringericht. Voor de fietsers komt er een uitbreiding met 352 overdekte fietsklemmen en 28 kluizen.

Aan de voorzijde van het station, aan de Van Hannoverstraat in Den Haag worden nog eens 102 extra fietsklemmen geplaatst. Deze uitbreiding vindt plaats in het voorjaar. Voor de parkeerders komen er 152 geheel nieuwe plekken op het huidige begroeide terrein.

De werkzaamheden

Voorafgaand aan de herinrichtingwerkzaamheden wordt het begroeide terrein en de sloot langs de Van Alphenstraat inh Voorburg gesaneerd. De vervuilde bagger uit de sloten wordt afgevoerd met vrachtwagens via de Van Alphenstraat. Het begroeide terrein, waar de parkeerplaatsen komen, wordt opgehoogd met een laag schone grond en daarna verhard, zodat er in de toekomst geen contact meer mogelijk is met de vervuilde ondergrond.

De herinrichting start half februari met rooiwerk en genoemde sanering, waarna aansluitend de parkeerplaatsen aangelegd worden. In totaal gaat de herinrichting zo’n 12 tot 16 weken in beslag nemen. De bestaande parkeerplekken blijven zo lang mogelijk beschikbaar tijdens het werk. Ook de loop- en fietsroutes blijven beschikbaar. Voor de fietsers worden tijdelijke klemmen gezet op de parkeerplaatsen tussen de stalling en de Van Alphenstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant