Kapitein Haak leert je veters strikken

Algemeen 39 keer gelezen

Leidschendam - Om de doelgroep te bereiken, kinderen en hun ouders, heeft restaurant Kapitein Haak aan de Damlaan 71 in Leidschendam weer wat nieuws bedacht: de Kapitein Haak Veterstriktour. “Op veel scholen is er geen tijd meer om veters te leren strikken, of past het niet in het programmma”, aldus mede-eigenaar Med van Kapitein Haak. “Daarom heeft Kapitein Haak zo’n 5.000 veterstrikplankjes laten maken met fluorescerend groene veters, die lekker opvallen.”

Med en Noëlle komen namens Haak, en verkleed als piraat, de veterstrikplankjes op de groepen 3 van zo’n 50 basisscholen langsbrengen, met een instructie om de kinderen hun veters te leren strikken. De kinderen krijgen vier weken de tijd om het onder de knie te krijgen, waarbij het de bedoeling is dat de scholen er iedere week even een half uurtje of uurtje tijd aan besteden. Zo worden scholen bezocht in Nootdorp, Pijnacker, Leidschendam, Voorburg, Leidschenveen, Ypenburg, Den Haag, Voorschoten en Wassenaar.

Veterstrikdiploma

Vanaf week 11 komt Kapitein Haak persoonlijk de veterstrikdiploma’s langsbrengen. Maar niet alleen dat; ook krijgen de kinderen een felicitatiekaart en wat cadeatjes van Kapitein Haak en de andere sponsors van de actie: Villa Happ, Museon, Utopolis, Jamin Van Woensel, Dubbel Friss en Silverdome. Zo krijgen de kinderen ondermeer een gratis kindermenu, een zwemtasje, een gratis drankje bij Kapltein Haak en nog enkele kortingsbonnen. “We hebben er best veel werk aan en het kost ook wel wat, maar het is een onwijs leuke actie en de scholen zijn enthousiast”, vertelt Noëlle.

Volledig gratis

Uiteraard is De actie ook bedoeld om de naamsbekendheid van Kapitein Haak te vergroten en om de mensen langs te laten komen bij de deelnemende bedrijven. “Maar het is puur een win-win-win situatie voor de kinderen, de scholen en de sponsors”, meent Med. “Het is voor ons een manier om in contact te komen met kinderen en hun ouders, maar het is volledig gratis en als mensen niet langs willen komen, hoeft dat ook niet.”

Kapitein Haak profileert zich als het leukse piratenrestaurant van Nederland. Centraal in de zaak staat een piratenschip en kinderen kunnen spelen in de schatkamer, zich laten schmincken door een van de rondlopende zeerovers, schatgraven, een filmpje kijken en nog veel meer. Ondertussen kan de hele familie smullen van heerlijke gerechten. De kinderen krijgen een cadeautje als zij hun bordje hebben leeggegeten en spelen weer lekker verder als hun ouders en de andere mensen aan tafel rustig van de maaltijd genieten.

Het is nog altijd mogelijk om de groepen 3 van scholen (en wellicht ook verenigingen met kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 jaar) aan te melden. Dat kan bij Noëlle Geest via tel. 015 – 251 69 79, of e-mail: info@bighoreca.nl.

Uit de krant