Dialyseafdeling Antoniushove geopend

Actueel 47 keer gelezen

Leidschendam - Burgemeester J. W. van der Sluijs opende op 18 februari het nieuwe dialysecentrum en de gerenoveerde dagbehandeling en poliklinieken van ziekenhuis MCH Antoniushove.

Dat deed hij niet met het doorknippen van een lintje, maar door een rookworst in een pan heet water te leggen. Tijdens dialyse gebeurt min of meer hetzelfde als met die rookworst: de goede stoffen blijven behouden en de afvalstoffen worden afgevoerd.

Met deze gloednieuwe dialyseafdeling hebben patiënten uit Leidschendam en omgeving de mogelijkheid om in de buurt te dialyseren. Deze uitbreiding van het zorgaanbod is een initiatief van de coöperatie, waaraan het MCH met Bronovo, het Groene Hart Ziekenhuis en ‘t Lange Land Ziekenhuis deelneemt.

Bij veel patiënten met diabetes mellitus werken de nieren minder goed. Bij sommigen van hen is op een gegeven moment dialyse onvermijdelijk. Omdat het aantal patiënten met diabetes mellitus toeneemt, maar ook door andere nierziekten en een tekort aan donoren voor niertransplantatie is er een groeiende behoefte aan dialysevoorzieningen.

Patiënten worden soms jarenlang meerdere keren per week behandeld. Daarom is een dialyseafdeling dichtbij huis belangrijk met veel aandacht voor een individuele benadering en zoveel mogelijk comfort. De dialyseafdeling in MCH Antoniushove heeft een capaciteit van zeventien plaatsen en beschikt over geavanceerde dialyseapparatuur.

Door de indeling van de afdeling hebben patiënten voldoende privacy maar kunnen ze ook in gesprek gaan met medepatiënten als ze dat willen. De gerenoveerde dagbehandelingsunit bestaat grotendeels uit een-en tweepersoonskamers en heeft voorzieningen voor kinderen. De poli’s interne geneeskunde, longziekten en cardiologie in MCH Antoniushove zijn verhuisd naar de eerste verdieping.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant