Politie week 9

Actueel 84 keer gelezen

Fietser aangereden

Een 37-jarige Voorburgse automobiliste wilde op dinsdag 17 februari omstreeks 08.00 uur vanaf de Prinses Irenelaan de rijbaan van de Mgr. Van Steelaan oversteken. Zij zag daarbij een 62-jarige Voorburgse fietser over het hoofd. De plaatsgenoot reed op het fietspad van de Mgr. Van Steelaan.

Hij rolde ten gevolge van de aanrijding die ontstond over de motorkap van de auto van de vrouw en kwam vervolgens hard met het wegdek in aanraking. De man werd met letsel aan zijn nek en onderbeen naar een ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer bleek uiteindelijk alleen een fikse bloeduitstorting te hebben opgelopen. De politie heeft de toedracht van de aanrijding in onderzoek.

Een maand afwezig

Een 61-jarige Leidschendammer werd op dinsdag 17 februari omstreeks 11.00 uur in zijn woning door de politie aangehouden, omdat de man nog een gevangenisstraf van 28 dagen moest ondergaan. De Leidschendammer werd aanvankelijk ingesloten in het politiebureau en is inmiddels overgebracht naar een gevangenis.

Winkeldieven aangehouden

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage belde onmiddellijk de politie, toen hij zag dat drie personen zich op het Lavendel erg verdacht ophielden bij een personenauto. De politie trof het drietal aan en stelde een onderzoek in.

Eén van de personen, een 44-jarige Slowaak, bleek gesignaleerd te staan voor de autoriteiten van Oostenrijk. Hij is daar in verband met diefstallen inmiddels ‘ongewenst vreemdeling’ verklaard. In de auto trof de politie enkele maatkostuums aan, waarvan de herkomst niet duidelijk was. De mannen konden niet aantonen dat zij die kostuums gekocht hadden.

Uit een ingesteld onderzoek bleek dat de kostuums bij een winkeldiefstal in Dordrecht waren buitgemaakt. De 44-jarige en een 48-jarige Rotterdammer werden daarop aangehouden en op transport gezet naar Dordrecht, alwaar de politie proces-verbaal tegen de mannen heeft opgemaakt. De Slowaak is inmiddels overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Hij zal worden uitgeleverd aan Oostenrijk.

Fietsers door rood

Bij een roodlichtcontrole op de Prinses Mariannelaan bleek op woensdag 18 februari tussen 07.30 en 08.45 uur dat er nog steeds veel (brom)fietsers bij rood licht het kruispunt met de Fonteynenburghlaan oprijden. In totaal werden 26 (brom)fietsers bekeurd.

Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij niet handsfree belde, een autobestuurder droeg niet op de voorgeschreven wijze zijn autogordel. Ook hij werd bekeurd.

Doorgereden na aanrijding

Een 38-jarige Voorburgse automobiliste nam op woensdag 18 februari omstreeks 18.00 uur niet de moeite om de politie in kennis te stellen, toen zij op de Raadhuisstraat twee houten paaltjes uit de grond reed. De vrouw deed alsof er niets gebeurd was en vervolgde haar weg naar huis. Daar trof de politie haar auto aan. Ontkennen had voor de Voorburgse geen zin. Een afgebroken paaltje bevond zich nog onder de auto van de vrouw. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Roken wordt Leidschendamse dieven fataal

Agenten hielden woensdag 18 februari twee mannen aan voor de diefstal van koperen leidingen uit een leegstaand seniorencomplex aan de Ambachtsherenalaan. De politie werd rond het middaguur gewaarschuwd door de conciërge van het complex die vreemde geluiden hoorde in het pand.

De politie trof daarop even later twee Leidschendammers van 19 en 23 jaar aan. De mannen bleken koperen leidingen uit het slooppand te hebben verwijderd. De leidingen zaten in tassen en stonden klaar om te worden meegenomen. De verdachten hadden besloten voor hun aftocht nog even een sigaretje te roken. Dankzij de ingelaste rookpauze konden de agenten hen aanhouden. De politie hield de rokende mannen aan en nam hen mee naar het politiebureau.

Tumult op parkeerplaats

Op het parkeerterrein aan de Duindoorn (nabij winkelcentrum Leidsenhage) ontstond donderdag 19 februari om 16.15 uur enig tumult. Een 71-jarige bewoonster uit Den Haag verklaarde tegen de politie, dat een 36-jarige automobiliste uit Den Haag haar op het parkeerterrein had aangereden. Op aanwijzingen van de bedrijfsbeveiliging hield de politie de 36-jarige vrouw aan. De politie onderzoekt wat er exact heeft plaatsgevonden.

Rood licht controle

De politie controleerde donderdag 19 februari tussen 07.15 en 08.15 het fiets- en bromfietsverkeer op de Prinses Mariannelaan ter hoogte van de Heeswijkstraat. Veel schoolgaande kinderen negeerden het rode licht. De politie schreef 22 bekeuringen uit. De controle wordt na de voorjaarsvakantie nog een paar keer herhaald.

Bromfietser botst tegen auto

Een 66-jarige snorfietser uit Leidschendams raakte zondag 22 februari om 17.50 uur lichtgewond toen hij op de Caan van Necklaan tegen een personenauto reed. De snorfietser reed bij de uitrit van een flat tegen de voorzijde van een personenauto, bestuurd door een 18-jarige plaatsgenoot. De snorfietser viel en liep een fikse buil op het hoofd op. Het slachtoffer heeft zich onder behandeling gesteld bij de EHBO afdeling van het Medich Centrum Haaglanden.

Frustratie na aanrijding

Een 21-jarige Haagse automobilist raakte zondag 22 februari om 18.50 uur zwaar gefrustreerd, nadat hij op de Noordsingel bij een aanrijding betrokken raakte. De jongeman liep naar een tramhalte en schopte een ruit aan diggelen. Politieagenten werden door omstanders gewezen op de vernielde abriruit. De Hagenaar werd daarop aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor vernieling.

Ruit ingegooid na blauwtje

Een 18-jarige Hagenaar pikte het niet dat hij een blauwtje liep bij een evenoude Leidschendamse, die hem had afgewezen. Hij had het meisje al bedreigd, waarbij hij haar vertelde dat hij haar familieleden wat aan zou doen en dat hij de ruiten van haar ouderlijke woning in zou gooien. Op zaterdag 21 februari omstreeks 23.50 uur bezocht hij met twee Haagse vrienden het woonadres van de Leidschendamse en gooide met een steen een keukenruit van de woning in.

Het drietal werd in de binnenstad van Den Haag aangehouden. In de auto werd een hakbijl aangetroffen. De Hagenaars werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Tegen de drie jongens is proces-verbaal opgemaakt. De 18-jarige werd in verzekering gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant