Politie week 10

Actueel 18 keer gelezen

Belediging en verzet bij aanhouding

Een 45-jarige Leidschendammer verzette zich op dinsdag 24 februari omstreeks 01.30 uur hevig tegen zijn aanhouding. De politie bezocht de man in zijn woning, omdat er in het bijzijn van zijn kinderen een echtelijke ruzie in de woning zou plaatsvinden. Dat de Leidschendammer niet erg blij was met de komst van de politie liet hij al gauw blijken.

Hij beledigde de politiemensen, waarna hij werd aangehouden. Hij gedroeg zich vervolgens zeer agressief. De man werd ingesloten in het politiebureau, alwaar proces-verbaal ter zake belediging en verzet werd opgemaakt. Ook de echtgenote van de man, een 39-jarige vrouw, werd aangehouden. Zij had geweld tegen haar man gebruikt en kreeg een proces-verbaal voor huiselijk geweld.

Zaandammer raakt rijbewijs kwijt

Een 35-jarige automobilist uit Zaandam reed op dinsdag 24 februari omstreeks 01.30 uur met een snelheid van 180 km per uur over de Rijksweg A4. Omdat de maximum snelheid op dat gedeelte van de Rijksweg 100 km per uur bedraagt werd het rijbewijs van de Zaandammer ingevorderd. Hij kreeg ook een bekeuring voor de snelheidsoverschrijding.

Bulgaarse aangehouden voor zakkenrollerij

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op maandag 23 februari omstreeks 14.15 uur een 19-jarige Bulgaarse, die trachtte om op slinkse wijze de portemonnee van een 39-jarige Haagse afhandig te maken. De Bulgaarse wist na deze poging tot zakkenrollerij aanvankelijk te ontkomen.

Zij werd korte tijd later door politieagenten in een tram aangetroffen. De vrouw voldeed ook aan het signalement van één van de drie vrouwelijke daders, die op woensdag 13 februari een bejaarde vrouw in een speelgoedwinkel ongemerkt van haar portemonnee wisten te ontdoen.

De Bulgaarse bekende de diefstal en de poging daartoe maar weigerde de namen van haar mededaders te noemen. De Bulgaarse werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Coureur met auto tegen brug

Een 59-jarige automobilist uit Zoetermeer moest op 25 februari om 17.00 uur op het Wilsveen nabij een brug afremmen voor een stilstaande auto. Een 19-jarige automobilist had dit te laat in de gaten. Hij week uit, reed het water in, kwam er weer uit en raakte vervolgens in een slip. De auto kwam vervolgens op de brug tot stilstand. Hoewel de auto zwaar beschadigd werd en ook de brug schade opliep, raakte niemand gewond.

Bekeuring voor baldadigheid

Vijf Haagse jongens hadden op dinsdag 24 februari omstreeks 14.15 uur weinig respect voor andermans spullen. Een getuige waarschuwde de politie, dat de jongens nabij het station aan de Mgr. Van Steelaan fietsen uit de stalling haalden en die op straat gooiden. Bij het zien van de politieagenten ging het vijftal er snel vandoor.

De jongens, in de leeftijd van 12 en 13 jaar, kwamen echter niet ver, want voordat zij in de trein waren gestapt werden zij in de kraag gevat. Omdat er geen schade aan de fietsen werd waargenomen, kregen de jongens een bekeuring voor baldadigheid en een ernstige waarschuwing om voortaan van de goederen van anderen af te blijven.

Man bedreigt HTM personeel

Een 22-jarige Haagse trampassagier zag de bui al hangen, toen hem op dinsdag 24 februari omstreeks 13.15 uur naar zijn strippenkaart gevraagd werd. De man reageerde agressief en bedreigde het HTM personeel. Hij werd daarop op de Mgr. Van Steelaan aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg de man een dagvaarding. Hij zal zich op korte termijn voor dit onacceptabele gedrag moeten verantwoorden. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor zwartrijden.

Vreemdeling met nepwapen

Omstanders meldden de politie op dinsdag 24 januari omstreeks 17.00 uur, dat er een auto met Tsjechisch kenteken met daarin een man, zich verdacht ophield op het parkeerterrein aan het lavendel, nabij het winkelcentrum Leidsenhage. Politieagenten troffen een 32-jarige man uit Mongolië aan. Op de achterbank van de auto zagen de politieagenten de kolf van een geweer uitsteken.

Bij controle bleek het om een nepwapen te gaan. De vreemdeling werd aangehouden en in het politiebureau in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de reden van zijn aanwezigheid en het bezit van een nepvuurwapen.

Gestolen fiets

De politie controleert regelmatig fietsers. Dit werpt haar vruchten af, omdat tijdens de controles nog wel eens van diefstal afkomstige fietsen worden aangetroffen, die dan weer ter beschikking van de rechtmatige eigenaar worden gesteld. Zo kon op dinsdag 24 februari een 26-jarige Voorburgse haar fiets weer aan het politiebureau op komen halen.

Omstreeks 15.15 uur werd een 56-jarige Voorburgse op de Koningin Julianalaan op die fiets aangetroffen. Zij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De 56-jarige kreeg een geldboete van 360 euro opgelegd. Zij werd in de avonduren in vrijheid gesteld.

Aanhouding Roemenen na vage handel

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage kreeg op donderdag 26 februari omstreeks 17.45 uur, dat enkele allochtone personen in het winkelcentrum goud te koop aanboden. Men vertrouwde het niet.

De beveiligers stelden de politie in kennis en gingen op zoek naar de verdachte personen. Zij werden in een auto op het Duindoorn aangetroffen. Juist op het moment, dat de beveiligers de personen, twee mannen en een vrouw, afkomstig uit Roemenië en in de leeftijd van 21, 28 en 31 jaar, aan wilden spreken ging het drietal er met de auto vandoor.

Daarbij werd een 48-jarige beveiliger geschampt door de auto van het drietal. De politie wist hen korte tijd later aan te houden. Een onderzoek naar het goud wat te koop zou zijn aangeboden leverde niets op. Tegen de 28-jarige bestuurder van de auto heeft de politie proces-verbaal opgemaakt voor het wegrijden na een aanrijding met de beveiliger.

Doorgereden na aanrijding

Een 78-jarige Leidschendamse automobilist stapte op donderdag 26 februari omstreeks 15.00 uur uit zijn auto, nadat hij op De Tol een aanrijding had veroorzaakt. De Leidschendammer bekeek de aangerichte schade en verklaarde dat hij het zonde vond. Hij stapte vervolgens in zijn auto en reed weg, de verbouwereerde 39-jarige Haagse eigenaar van de aangereden auto achterlatend.

De man had wel het kenteken van de auto van de Leidschendammer genoteerd. Hoewel de Hagenaar zelf de gegevens van de Leidschendammer wist te achterhalen en de aanrijding onderling heeft geregeld, stelt de politie een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding, waarbij proces-verbaal tegen de Leidschendammer wordt opgemaakt.

Berouw komt na de zonde

Een Haags gezin trof op vrijdag 27 februari in het Stadshart in Zoetermeer een tas met schoenen aan, die tijdelijk onbeheerd in een winkel stond. Het echtpaar gaf hun 5-jarig dochtertje opdracht de tas mee te nemen. De man probeerde de schoenen tegen geld in te ruilen in een schoenzaak in het winkelcentrum Leidsenhage. De diefstal was echter onder meerdere winkeliers van de schoenenketen bekend.

De winkelier waarschuwde de politie, die de man, een 40-jarige Hagenaar aanhield. Omdat zijn 31-jarige vrouw ook bij de diefstal betrokken was, werd zij eveneens aangehouden. Beiden bekenden de diefstal en gaven aan, dat zij zich schaamden voor hun daad. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Vervelend gedrag in Randstadrail

Een groep mannen gedroeg zich op zaterdag 28 februari omstreeks 19.45 uur erg vervelend in een tram van Randstadrail. Omdat de mannen consumpties hadden meegenomen en die in de tram nuttigden, werden zij op het Oosteinde uit de tram gezet.

Een 56-jarige Zoetermeerder trachtte gebruik te maken van de volgende tram. Toen hem dit werd geweigerd werd hij recalcitrant waarop de politie werd ingeschakeld. Omdat zijn gedrag niet veranderde en de oorzaak duidelijk een overmatige hoeveelheid drank bleek te zijn, werd de Zoetermeerder aangehouden voor openbare dronkenschap.

Zijn 32-jarige schoonzoon, die zich ook in de tram bevond, trachtte de aanhouding te voorkomen. Hij werd daarop eveneens aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De politie heeft proces-verbaal tegen beide mannen opgemaakt.

Illegale autorijles

De politie hield zondag 1 maart om 08.30 uur een 35-jarige automobiliste uit Antwerpen aan. De vrouw reed over de Rietpolderweg en kreeg rijonderricht van een 40-jarige passagier. Zij beschikte alleen niet over de juiste instructiebewijzen. De politie maakte tegen de vrouw proces-verbaal op. Zij moest direct een bekeuring betalen van 220 euro.

Ook een 17-jarige Voorburgse liep tegen de lamp. De jonge vrouw kreeg van haar vader op de Lavendel ook rijles. Haar vader was mening dat het op de Lavendel, gelegen tegenover het politiebureau, veilig genoeg was om haar de beginselen van het autorijden bij te brengen. Politieagenten beëindigden de les en maakten proces-verbaal op.

Gevolgen aanrijding N14 vallen mee

Een aanrijding op de N14, waarbij vier auto’s betrokken waren leek op vrijdag 27 februari om 16.40 uur aanvankelijk grote gevolgen te hebben. De inzittenden van een bestelbusje zouden bekneld zitten en er leek sprake van ernstig letsel. Naast diverse politie-eenheden werd de brandweer ingeschakeld, om de slachtoffers uit de bestelauto te bevrijden. Ook werd een traumahelikopter ingezet.

Uiteindelijk bleek de schade toch nog mee te vallen. Er bleek niemand bekneld in een auto bekneld te zitten. Twee inzittenden, een 40-jarige Schiedammer en een 15-jarig meisje uit Terneuzen raakten licht gewond. De 15-jarige heeft een nacht ter observatie in een ziekenhuis doorgebracht. Zij is inmiddels weer thuis. De politie heeft de toedracht van de aanrijding in onderzoek en heeft proces-verbaal opgemaakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant