Politie wk 20

Actueel 75 keer gelezen

Camper gestolen

Een 46-jarige Hagenaar parkeerde op dinsdag 5 mei omstreeks 07.00 uur zijn camper op het overdekte parkeerterrein van het Stationsplein. Hij sloot de portieren van het voertuig af en als extra beveiligingsmiddel werd een stuurslot aangebracht. Ondanks deze handelingen trof de Hagenaar ’s middags om 17.15 uur zijn camper niet meer aan op de plaats waar hij het voertuig had achtergelaten.

Hij gaf de volgende omschrijving van zijn camper : Merk Mercedes, kleur wit, kenteken VL-02-SK, geblindeerde achterramen, gele gordijnen voor zijramen. De politie roept verzoekt iedereen die iets kan vertellen over deze diefstal zich te melden via tel. 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

30.000 Euro betalen of cel in

Een 34-jarige Leidschendamse verwachtte geen goed nieuws, toen er op dinsdag 5 mei omstreeks 08.15 uur meerdere politieagenten voor de deur van haar woning stonden. Zij reageerde niet op aanbellen, waarna de politieagenten zich de toegang tot de woning verschaften.

Toen zij de vrouw aantroffen werd haar vermoeden bevestigd. De vrouw had nog een boete van bijna 30.000 euro openstaan. Omdat de Leidschendamse niet bij machte was deze geldboete te voldoen werd zij aangehouden en ingesloten in een politiebureau. Zij zal bij het achterwege blijven van betaling de rest van het jaar en een deel van 2010 in een gevangenis doorbrengen.

Gewond bij festiviteiten

Een 56-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs raakte op dinsdag 5 mei omstreeks 15.30 uur tijdens de festiviteiten van de viering van bevrijdingsdag in Oranjelust betrokken bij een vervelend incident.

De vrouw stond onder een zware luidspreker, die door onbeklende oorzaak omviel en tegen het hoofd van de vrouw terecht kwam. De vrouw werd met vermoedelijk een zware hersenschudding overgebracht naar een ziekenhuis in Den Haag.

Politie onderzoekt inbraak Connexxion

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak op woensdagochtend 7 mei om 03.30 uur. Agenten kregen een inbraakmelding van busmaatschappij Connexxion aan de Veursestraatweg. Inbrekers hadden in het pand een grote ravage aangericht en braken een flink aantal kluisjes van medewerkers van het vervoersbedrijf open.

Met de arrestatie van een 33-jarige man uit Gouda op vrijdag 8 mei hoopt de politie de inbreker te pakken te hebben. Ook daar was in een pand van Connexxion geprobeerd de kluisjes open te breken. Hierbij werd hij op heterdaad betrapt.

Auto lekt olie

Het feit dat haar auto olie lekte weerhield een 34-jarige Voorburgse automobiliste er niet van haar voertuig te blijven besturen. Politeagenten troffen op de Prinses Mariannelaan enkele grote olievlekken op het parkeervak onder de auto aan. De politie heeft van de situatie foto-opnames gemaakt en de vrouw proces-verbaal aangezegd.

Jongens op gestolen bromfiets

Vier jongens uit Rijswijk, Den Haag en Voorburg gebruikten op woensdag 6 mei omstreeks 21.00 uur met hun cross-brommers en motoren de tuin aan de achterzijde van Diaconessenhuis om met hun voertuigen te crossen. De jongens, die alle vier de 16-jarige leeftijd hadden, werden door meerdere politieagenten, waaronder een motoragent gecontroleerd en aangesproken.

Al snel bleek dat een crossbromfiets sinds 4 mei 2009 als gestolen stond gesignaleerd. Omdat het viertal daar niets over los wilde laten werden zij allen aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal tegen de vier jongens op.

Geen rijbewijs

Een 39-jarige Haagse automobilist liep op woensdag 6 mei twee keer tegen de lamp. De man beschikte niet over een geldig rijbewijs en werd daarvoor omstreeks 16.00 uur op het Westeinde bekeurd. Het rijbewijs was in 2002 door de politie ingenomen en ongeldig verklaard.

De Hagenaar kreeg naast de bekeuring een waarschuwing, dat hij niet opnieuw moest gaan rijden. Dit was kennelijk tegen dovemansoren, want hij werd een uur later weer achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Hij kreeg wederom een proces-verbaal.

Afvalverbranding

Een 77-jarige Voorburger nam het op donderdag 7 mei omstreeks 19.30 uur niet zo nauw met de geldende regels van de milieuwetgeving. Hij maakte op het volkstuinencomplex op de Nicolaas Beetslaan een brandstapel van 3 kubieke meter, bestaande uit snoeihout en bladeren en stak dat vervolgens in brand.

De hevige rookontwikkeling dichtbij de spoorlijn was voor omstanders reden om politie en brandweer te bellen, omdat men vermoedde dat de berm in brand stond. De brandweer heeft het brandje geblust. De Voorburger kreeg een proces-verbaal.

Voorburger en Leidschendammer de cel in

Een 41-jarige Voorburger werd op donderdag 7 mei omstreeks 22.15 uur in zijn woning aangehouden. De man moest nog een gevangenisstraf van 7 dagen ondergaan. Hij werd ingesloten in de politiecel.

Hij werd op vrijdag 8 mei overgebracht naar de gevangenis. Een 23-jarige Leidschendammer kon zijn openstaande boete van 474 euro niet betalen. Ook hij werd van huis opgehaald en ingesloten in het politiebureau. De man zit in ieder geval de komende week vast.

Auto ramt winkelpui

Een 40-jarige bestuurder probeerde donderdag 7 mei om 14.00 uur een aanrijding met een 46-jarige bestuurder van een geldwagen te ontwijken en ramde daarbij onbedoeld de pui van een drogisterij op het Liguster. De eigenaar van het pand moest een spoedreparatie aan het pand laten uitvoeren om verdere schade te voorkomen. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Inbrekers slaags met de politie

Drie inbrekers raakten vrijdagochtend 8 mei om 02.20 uur slaags met de politie. Het trio werd bij een woninginbraak aan de Mauvelaan door de politie betrapt. Agenten kregen een melding dat in een woning aan genoemde straat met zaklantaarns werd geschenen. Toen een van de agenten de woning binnenging kreeg hij direct van een van de inbrekers een duw.

De inbreker rende de trap op, achtervolgd door de politieman. Op de trap ontstond een worsteling waarbij de inbreker de agent naar beneden duwde. Hierna wisten de mannen aan de politie te ontkomen. De politie kent de identiteit van een van de inbrekers en stelt een nader onderzoek in. De agent raakte bij het incident lichtgewond.

Politie onderzoekt snelkraak

De politie onderzoekt een snelkraak op een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. Getuigen belden zaterdagochtend 9 mei om 04.35 uur de politie, nadat zij zagen dat enkele jongeren een winkelruit kapot sloegen en enkele schappen met sigaretten leeg haalden. Hierna reden zij op twee scooters weg in de richting van de gemeente Rijswijk.

Politieagenten hebben de inbrekers achtervolgd, maar zij namen zoveel risico in het verkeer dat de agenten besloten de achtervolging te staken. Uit onderzoek bleek dat vier verdachten een grote hoeveelheid sigaretten hebben weggenomen. De politie roept verzoekt iedereen die iets kan vertellen over deze diefstal zich te melden via tel. 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Skimmapparatuur op station

Op vrijdag 8 mei omstreeks 08.00 uur werd skimapparatuur aangetroffen op het NS station in Voorburg. De spoorwegpolitie werd daarvan in kennis gesteld. De apparatuur werd verwijderd en zal door de technische recherche op sporen worden worden

Rotterdammer rijdt door na aanrijding

Een 42-jarige Rotterdamse automobilist nam op zondagochtend 10 mei omstreeks 05.45 uur niet de moeite om te stoppen nadat hij op de A4 tegen een auto schampte, die werd bestuurd door een 31-jarige Leidenaar.

De politieagenten informeerden hun collega’s uit Rotterdam-Rijnmond, die de doorrijder korte tijd later aanhielden. Hij werd ingesloten in het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd. De politie maakte proces-verbaal tegen de Rotterdammer op.

Ruiten ingegooid

De politie hield op vrijdagavond 8 mei omstreeks 21.15 uur twee 15-jarige Voorburgers aan voor vernieling. De politie kwam de jongens op het spoor, nadat er via 112 verschillende mensen meldden dat op de Louis Couperusstraat de ruiten van een voormalig onderkomen van de scoutingverenging werden ingegooid.

De beide jongens legden op het politiebureau een verklaring af. De politie beschikt over informatie dat nog meer Voorburgers bij de vernielingen aanwezig zijn geweest. De politie zet het onderzoek dan ook voort en maakt proces-verbaal op tegen de vernielers.

Oplichter aangehouden

Een 37-jarige Hagenaar werd op zondag 10 mei omstreeks 10.45 uur aangehouden op verdenking van oplichting. De man hing op de Parkweg een zielig verhaal op bij meerdere bewoners en vroeg hen geld om benzine voor zijn bromfiets te kopen. De Hagenaar beschikte echter niet over een bromfiets.

Toen politieagenten de man controleerden, herkenden zij hem van eerdere soortgelijke oplichtingen. Zij hielden de Hagenaar direct aan. De man werd ingesloten in het politiebureau en verhoord. Hij werd later die dag weer in vrijheid gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant