Politie wk. 47

Actueel 53 keer gelezen

Inbraak en hennepkwekerij in winkel

Agenten hielden maandag 9 november om 19.30 uur een 19-jarige man uit Voorburg aan. Kort daarvoor kregen de agenten melding van een inbraak bij een winkel aan de Bruijnings Ingenhoeslaan. Ook kregen ze het signalement van de daders door.

Op de Palaraitstraat zagen zij twee mannen, die aan het signalement voldeden, rennen. Ze konden de Voorburger aanhouden, de andere man ontkwam. De 19-jarige zit nog vast voor verhoor. De betreffende winkel was die ochtend provisorisch afgedicht, nadat er om 07.40 uur in de kelder een hennepkwekerij was ontmanteld.

In de kelder bevonden zich twee kweekruimtes, met ieder 225 planten. De politie ontmantelde de kwekerij en stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de aangehouden Voorburger.

Zonder rijbewijs

Een 23-jarige Haagse automobiliste werd op woensdag 11 november bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De vrouw reed over de N14 en viel door de mand, omdat politieagenten zagen dat de rijstijl van de Haagse wel erg onzeker was. Zij bekende direct tijdens de controle dat zij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Jongen beroofd van scooter

Twee nog onbekende jongens beroofden woensdag 11 november een 17-jarige Leidschendammer van zijn scooter. De jongens stond rond 17.55 uur met wat vrienden te praten op de Weigelia. Toen hij weg wilde gaan, hielden twee jongens hem tegen. Ze eisten dat de jongen zijn scooter af zou staan en duwden hem van zijn scooter af.

De daders waren jongens met een getinte huidskleur, in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. De eerste dader was ongeveer 1.80 m lang en droeg een zwart lederen jas met bontkraag. De tweede dader was iets kleiner dan zijn maatje (1.75 m) en was eveneens gekleed in een zwarte jas waar een witte capuchon van een trui of vest bovenuit stak.

Heeft u iets van deze beroving gezien of meent u te weten wie de daders zijn, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg via nummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Vrouw van tas beroofd

Een 83-jarige Voorburgse werd op woensdag 11 november omstreeks 14.15 uur slachtoffer van een straatroof. Een nog onbekend persoon beroofde de bejaarde vrouw op de Sint Martinuslaan van haar tas en vluchtte daarmee in de richting van Leidschendam.

De politie beschikt over een signalement van de dader maar roept getuigen van deze beroving op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Winkeldiefstal

Een 51-jarige Leidschendammer werd op woensdag 11 november op heterdaad betrapt door de bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage. De man had vanuit een warenhuis een jas, ter waarde van ongeveer 75 euro, gestolen. Hij werd aangehouden en bekende aan het politiebureau de diefstal te hebben gepleegd. De politie heeft proces-verbaal tegen de Leidschendammer opgemaakt. Hij werd later die avond weer in vrijheid gesteld.

Gevangenisstraf uitzitten

Een 57-jarige Leidschendammer werd op donderdag 12 november in zijn woning aangehouden, omdat hij nog 21 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. De man liep probleemloos met de agenten mee en vertelde hen, dat hij nog een tweede veroordeling van 7 dagen hechtenis had openstaan. Dit bleek bij controle te kloppen. De man werd naar een gevangenis overgebracht en zal 4 weken vrijheidsstraf ondergaan.

Politieagenten bezochten op donderdag 12 november een 67-jarige Voorburger, omdat hij nog 70 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. De man deed aanvankelijk of hij niet thuis was, maar opende uiteindelijk toch de deur van zijn woning. Hij werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De Voorburger is inmiddels naar een gevangenis overgebracht.

Getuigen mishandeling gezocht

Op de Burgemeester Sweenslaan is donderdag 12 november rond 20.00 uur een 48-jarige man mishandeld. Vermoedelijk wilden zijn twee belagers hem beroven, maar zij gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. Wel schopten en sloegen zij de man, waardoor hij letsel aan onder meer zijn gezicht opliep. De politie onderzoekt de zaak en is daarom op zoek naar getuigen.

Het gaat om twee negro?de mannen. De ene man had een normaal postuur, was ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 20 en jaar oud, had krullend haar en droeg een rode jas. Ook de tweede man was ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 20 en 30 jaar en had krullend haar. Hij droeg echter een donkere jas. Mensen die meer informatie hebben worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van bureau Leidschendam, via 0900-8844.

Pil tegen winkeldiefstal ???

Een 45-jarige Haagse reageerde wel erg vreemd, nadat zij op donderdag 12 november was betrapt op winkeldiefstal. De bedrijfsbeveiliging zag dat de vrouw meerdere levensmiddelen had weggenomen en de kassa was gepasseerd zonder die op de gebruikelijke wijze af te rekenen. Zij nam een hand vol pillen in en ging op de grond liggen.

Het ambulancepersoneel, dat op verzoek van de politie ter plaatse was gekomen, constateerde dat de medicijnen volstrekt ongevaarlijk waren. De vrouw werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waarbij zij nog enkele politieagenten trachtte te schoppen. De politie heeft proces-verbaal tegen de Haagse winkeldievegge opgemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding

Een 61-jarige fietsster is op donderdag 12 november gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw kwam op het kruispunt Prins Hendriklaan/Veursestraatweg in botsing met een personenauto, bestuurd door een 27-jarige Rijswijker. Het slachtoffer is met nekletsel per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.

Man in woning mishandeld

Een ruzie in een woning aan het Eemwijkplein is op zondag 15 november behoorlijk uit de hand gelopen. Omwonenden belden de politie. Agenten troffen in de woning een 32-jarige man aan, die zwaar mishandeld was. Hij werd met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Ook bevond zich in de woning een 21-jarige man, die onder het bloed zat en zich zeer agressief gedroeg.

De 21-jarige Voorburger werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De man werd in verzekering gesteld. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Uit de bocht tegen boom

Een 19-jarige Leidschendammer is op vrijdag 14 november gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed op een bromfiets over het Duivenpad, toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. Hij kwam op een grasstrook terecht en begon krachtig te remmen. De Leidschendammer kwam tot stilstand tegen een boom, waarbij hij letsel aan zijn gelaat opliep.

Politieagenten stelden vast dat het slachtoffer alcohol had gebruikt. Omdat hij door zijn letsel niet in staat was om een blaastest af te leggen, werd hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. In het ziekenhuis werd tevens vastgesteld dat hij een gebroken neus, gescheurde boven- en onderlip en een hersenschudding had opgelopen. In afwachting van de uitkomst van het bloedonderzoek wordt bezien of proces-verbaal tegen de Leidschendammer wordt opgemaakt.

Man rijdt weg na ongeval

Politieagenten troffen op zondag 15 november op de Kostverlorenweg een 37-jarige bromfietsster uit Zoetermeer aan, die kort daarvoor was aangereden door de bestuurder van een personenauto. De automobilist was na de aanrijding doorgereden in de richting van Zoetermeer.

Na een korte achtervolging wist de politie een 22-jarige Zoetermeerder aan te houden. Hij had tijdens een inhaalmanoeuvre de 37-jarige bromfietsster geschampt, waarbij zij letsel aan haar voet had opgelopen. De politie heeft proces-verbaal tegen de automobilist opgemaakt.

Bestuurders onder invloed van alcohol

De politie heeft dit weekeinde 5 automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij werden allen aangehouden en moesten aan het politiebureau een tweede blaastest ondergaan. E?n automobilist ging vrijuit. Zij blies 85 ug/l. De overige bestuurders bliezen tussen 270 en 520 ug/l. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Brandstichtingen, politie zoekt getuigen

Politie en brandweer hebben op zondag 15 november omstreeks 02.00 uur hun handen vol gehad aan een vandaal, die op meerdere plaatsen containers in brand stak. Op drie locaties moesten de afvalcontainers het ontgelden.

Zij werden op het President Kennedylplein, Burgemeester Velthuijsenlaan en het Grashof in brand gestoken. De politie roept getuigen, die informatie over de brandstichter kunnen verstrekken, op zich te melden middels het algemene politienummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant