Inhaalduel Wilhelmus (zo.) onbeslist

Sport 66 keer gelezen

Voorburg - Tweedeklasser Wilhelmus speelde zondag de eerder dit seizoen door het uitvallen van de geblesseerde arbiter Henk Martin na ??n helft afgelaste thuiswedstrijd tegen Sparta uit. ?We begonnen om 14:00 uur met de 46e minuut?, zegt trainer Harold Tjaden, die het achteraf allemaal liever anders had gezien.

?Wij hebben niks aan ??n punt en zijn de dupe van de omstandigheden. Martin raakte natuurlijk niet expres geblesseerd, maar ik speel tegen Sparta toch liever op 1 dag 2 helften, dan op 2 dagen 1 helft. Ze staan niet voor niets laatste.?

Tjaden hield opnieuw vast aan het vorige week debuterende spitsenduo Earl Raalte en Robi de Kort. ?Vorige week hadden ze het goed gedaan. Ze zullen langzaam maar zeker naar het tweede klasse niveau toe kunnen groeien. Earl was dit keer ongelukkiger in zijn acties dan vorige week toen hij twee keer scoorde. Zo?n terugslag van iemand die net komt kijken is logisch en ingecalculeerd.?

Tjaden is voorlopig niet van plan de opmerkelijke beslissing het spitsenduo van het tweede elftal in het eerste elftal te zetten terug te draaien. ?Er zit veel dynamiek in hun spel. Dat is ook de reden dat ze spelen. Ze brengen passie, zijn bereid om om te schakelen en zijn ook bereid om veel arbeid te verzetten. We zullen moeten roeien met de riemen die we hebben, want Danny van der Vaart raakte op de donderdagtraining geblesseerd. Ik was daardoor genoodzaakt Alexander Kooij van rechts- naar linksback te verplaatsen.?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant