Forum Sport ontvangt landskampioen

Sport 93 keer gelezen

Voorburg - In de derde ronde van de strijd om de districtsbeker speelde tweedeklasser Forum Sport zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen de regerend landskampioen bij de zaterdagamateurs Rijnsburgse Boys, dat na het winnen van de strafschoppenreeks met de hakken over de sloot verder bekert.

Geen tussenronde bekerwedstrijd bij DHC op 20 december dus voor Forum Sport en Stefan Koegler. ?Als sportman ben ik teleurgesteld, maar als trainer ben ik trots op mijn ploeg. Een dergelijke invulling van de laatste speeldag in 2009 had ik graag mee de winterstop in willen nemen om die zo kort mogelijk voor ons te willen houden.?

Media-aandacht

Samen met zijn ploeg genoot Koegler van de media-aandacht. ?De spelers hebben zich goed laten zien, de club heeft de aandacht gekregen die het verdient en we hebben de landskampioen bedwongen. Tot 30 seconden voor tijd stonden we zelfs met 2-1 voor.?

Rijnsburgse Boys kon blessureleed niet als excuus gebruiken voor de slappe vertoning. Bij Forum Sport ontbrak namelijk de complete voorhoede Raymond Verwoerdt (geschorst), Kees Konings (geblesseerd) en Frank Raaijmakers (gespaard). Remco Overdevest scoorde beide doelpunten.

Koegler: ?Bij Rijnsburg houden ze niet van een bromvlieg als Remco , die constant om je heen dartelt en altijd aanwezig is. Remco heeft zichzelf in de kijkerd gespeeld, maar dat geldt ook voor Gino van der Kleij, die het elftal van achteruit goed organiseerde. Jammer dat hij de enige van 5 strafschoppen miste. Zonder uitzondering verdient iedereen eigenlijk een groot compliment.?

Op TV

Zaterdagavond (en 24 x 1 uur daarna!) was alles nog eens goed terug te zien op TV West Sport. Verslaggever Herman Nanninga noemde Forum Sport zelfs een eersteklasser. Zo ver is het nog niet, maar met de wedstrijdmentaliteit, het drukzetten en snelheid maken is Forum Sport kansrijk om die klasse al dan niet direct te kunnen bereiken.

Na de ?voorwedstrijd? vond zaterdag vanaf 15:30 uur onder aanmerkelijk minder publieke belangstelling overigens nog de hoofdwedstrijd van de middag plaats. De heuse stadsderby in de reserve achtste klasse H tussen Forum Sport 12 en SEV 10 eindigde in 2-3.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant