Tonegido wanhoopt niet

Sport 52 keer gelezen

Voorburg - Hoofdklasser Tonegido verloor zondag met 2-0 bij VVSB in Noordwijkerhout. ?En dat had andersom moeten zijn?, aldus trainer Carlos Roeleveld, die al gauw na rust Prince Addai met een rode kaart wegens het onderuit trekken van een tegenstander het veld zag verlaten.

?Ook met 10 man hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Net voor rust scoorde VVSB uit een strafschop en vlak voor tijd werd het 2-0., nadat een inzet van Umit Bektas even eerder van de doellijn werd weggehaald.? De spelers hadden in zijn ogen beter verdiend. ?Ze hebben keihard hun best gedaan, maar het is niet anders. Het kwartje zal een keer de goede kant uit vallen.?

Het verhaal achter de kille cijfers is dan ook anders dan verondersteld kan worden. Daar is Roeleveld het niet mee eens. ?De cijfers tellen. Ik geloof niet in toeval. Ook de mensen om mij heen zeggen dat we goed hebben gespeeld. Ook tegen AFC vorige week. Maar daar kopen we niks voor.?

Onderaan

De Voorburgers staan nu onderaan in de hoofdklasse A met 7 punten uit 11 wedstrijden (2 gewonnen, 1 gelijkspel, 8 verloren). Er werd 12 keer gescoord; het minst in de hoofdklasse A. En er werden 29 doelpunten ge?ncasseerd; het meeste in de hoofdklasse A.

Roeleveld: ?Wij zijn echt niet veel minder dan menige club in de hoofdklasse. Ik blijf het zeggen; de verschillen zijn erg klein. Het cre?ren van kansen moet eindelijk eens tot doelpunten gaan leiden. We geven de moed echt niet op. Kom nou zeg. We zijn ergens mee bezig.?