Stompwijk ?92 overleeft rood

Sport 57 keer gelezen

Stompwijk - Vierdeklasser Stompwijk?92 won zaterdag met 3-1 bij FC Zoetermeer in de wijk Rokkeveen. Bij rust leidden de Stompwijkers al met 2-0 door doelpunten van Jorrian Hendriks (strafschop; Toby van Marwijk werd neergehaald) en Tim van Rijn (kopbal; voorzet Martijn Droog).

Na rust scoorde Jos Nagel (ex-Wilhelmus) uit een strafschop tegen. De aanleiding tot de strafschop was de tweede gele dus rode kaart voor Joris Disseldorp. Desondanks scoorde Stompwijk?92 met tien tegen elf man de laatste treffer van de middag. Het was opnieuw Jorrian Hendriks die een strafschop benutte, nadat Joeri van der Salm onderuit was gehaald.

Al met al is Stompwijk?92 nauwelijks in de problemen gekomen volgens trainer Ton van der Bijl. ?Het was geen zwaarbevochten overwinning. We hebben in tegenstelling tot voorgaande jaren niet echt onder druk gestaan.? De rode kaart overleefde zijn spelers ook goed.

?Ik heb verdediger Bart van der Salm er voor rechtsbuiten Nick Ammerlaan ingezet om het accent meer op verdedigen te leggen. Dat hebben we goed gedaan. De ruimtes, die door FC Zoetermeer werden weggegeven omdat ze ons onder druk wilde zetten, werden door ons goed benut.?