Tonegido faalt om het ‘echie’

Sport 134 keer gelezen

Voorburg - De kersverse hoofdklasser Tonegido doorstond zondag de eerste echt serieuze proeve van bekwaamheid niet helemaal. Op VoetbalPark ’t Loo aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg werd de eerste bekerwedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen eersteklasser DHC.

Giovialli Serbony en Michael Heutink (ex-ADO Den Haag; vrije trap & strafschop) voorkwamen een deceptie voor de ploeg van de nieuwe trainer Carlos Roeleveld. De Voorburgers stonden vijf minuten voor tijd nog met 3-1 achter. Ex-prof Wesley Zandstra miste een strafschop.

Bij de Voorburgers ontbraken Prince Addai en Yannick Blom vanwege nog lopende schorsingen uit het vorig seizoen. Van Ché Jenner (AGOVV) en Mamoud Mathlouti (Telstar) waren de spelerspassen nog niet in orde. Prince Sandhu was geblesseerd.

“De voorbereiding zijn we met zo’n veertig man gestart. Onlangs heb ik de spelersgroep voor één tot twintig man teruggebracht. We misten zondag nog enkele spelers, maar daar lag de 3-3 niet aan”, vond Roeleveld, die de echte scherpte bij zijn ploeg miste. “Als we zo de hoofdklasse in gaan worden we direct door ploegen als Hilversum, Haaglandia en Westlandia afgeslacht.”

Kinderachtig

Het gaat er in zijn optiek nog een beetje te kinderachtig aan toe in de kleedkamer. “Wanneer ik de spelers individueel of als groep ergens op aanspreek hoor ik nog te veel ‘ja, maar..’. Iedereen moet zich in het veld bewust zijn van zijn positie en taak. Een discussie heeft dan ook geen zin.”

Hij heeft moeten wennen aan het feit dat hij weer voor een spelersgroep staat. Roeleveld was als speler succesvol bij ADO Den Haag en Scheveningen. Hij was daarna jaren achterheen een succesvolle jeugdtrainer bij ADO Den Haag, voordat hij anderhalf jaar geleden ontslagen werd.

“In de tussentijd ben ik niet uit de voetballerij weggeweest. Ieder weekend was ik wel ergens langs de lijn aan het kijken, of het nu een wedstrijd in de vierde klasse of eredivisie was. Dat maakte mij niet uit. Het is heerlijk om weer in de voetballerij te werken.”

Wennen

Ook aan de club Tonegido moet hij wennen. “Hier kan nu eenmaal minder als bij Haaglandia of bij Scheveningen. Dat is een gegeven. Ik ben ook te veel verwend geweest bij ADO Den Haag. Als ik om materiaal vroeg om mee te trainen, dan had ik het al de volgende dag. En gelazer met spelerspassen kan ik me ook niet herinneren.”

Hij verwijt het de club niet, laat dat duidelijk zijn, maar wil er wel naar toe dat de organisatie om het eerste elftal heen beter geregeld wordt. “Het ontbreken van de wedstrijdpassen hoorde ik ’s morgens op de wedstrijddag. Dan kan ik wel gaan staan zeuren, maar daar lijdt de wedstrijdvoorbereiding dan onder. Die moet gericht zijn op voetbal en op de voetballers die ik tot mijn beschikking heb.”

Er is kortom in organisatorisch opzicht en in voetbaltechnisch opzicht nog één en ander door Roeleveld te regelen voordat over twee weken de competitie start. “Maar daar ben ik toch voor? Ik ben blij dat ik weer met voetballen in de praktijk bezig kan zijn.”

Bekenden

Veel bekenden, oud-leden van Tonegido en voormalige spelers van clubs uit Leidschendam-Voorburg, deden het afgelopen bekerweekend van zich spreken. Eersteklasser VUC, waar Wim Schaap (vorig seizoen Tonegido) trainer is, won thuis in Den Haag-Mariahoeve met 3-0 van hoofdklasser HBS door onder anderen een doelpunt van Kendrick Gonzalez (ex-Wilhelmus).

Hoofdklasse A kampioen Westlandia versloeg op het eigen sportpark "De Hoge Bomen" in Naaldwijk eersteklasser SJC uit Noordwijk met 4-1. Jergo Leijdekkers (ex-Tonegido), die een fantastisch duo met schaduwspits en zaalvoetbalvirtuoos Jeffrey Ramkisoen vormt, scoorde twee keer. Leidschendammer Sjors Verhagen (ex-RKAVV jeugd) scoorde één keer.

Frank van Versendaal (ex-Forum Sport) maakte voor het eerst speelminuten in het tweede elftal na een knieblessure. Danny de Jel (ex-Wilhelmus) heeft (nog) geen (basis)plaats in het eerste elftal van de Westlanders veroverd, maar scoorde wel al één keer in de voorbereiding.

Benjamin Gomes (ex-Tonegido) speelde en scoorde ook al veel deze maand. Hoofdklasser Haaglandia/Sir Winston won bij Quick met 2-1. Voor Quick scoorde Robin van der Errelen (ex-RKAVV).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant