Vrouwen Tonegido maken indruk

Sport 30 keer gelezen

Voorburg - Landelijk eersteklasser bij de vrouwen Tonegido voetbalde zaterdag haar eerste offici?le wedstrijd na bijna een maand voorbereiding. De promovendus verloor thuis de bekerwedstrijd van hoofdklasser en titelkandidaat RCL uit Leiderdorp. Na een 0-0 ruststand werd het 0-1.

Tonegido maakte indruk door vanaf de eerste minuut druk naar voren te zetten. Op deze manier verrasten de Voorburgsen hun tegenstander, die deze spelopvatting zeker niet had verwacht van een voormalige tweedeklasser. Het spel ging tegen alle verwachtingen in gelijk op. Het hoge tempo van de wedstrijd zorgde er voor dat ook de ervaren hoofdklasser alert moest blijven.

Tot aan de laatste minuut bleven de linies kort en de duels scherp. Maar waar iedereen zich neerlegde bij een gelijkspel, viel de enige goal in de 95e minuut (!). De zwangere Brigitta van Dalen, die om die reden dit seizoen haar elftal van de zijlijn zal volgen, vond dat haar teamgenoten fantastisch hebben gepresteerd.

?Zo?n late goal overkwam FC Twente onlangs ook nog op weg naar de Champions League. Gezien het tempo en de klasse van deze wedstrijd en voornamelijk de kwaliteit van het team weten we wel zeker dat we de competitie in de eerste klasse mee kunnen. We hebben er zin in!?