Politie week 37

Actueel 82 keer gelezen

Jongetje (10) aangereden op zebrapad

Een 10-jarige Voorburger raakte op maandag 31 augustus omstreeks 18.30 uur gewond, toen hij rennend over het zebrapad de rijbaan van de Rembrandtlaan overstak. Hoewel een 54-jarige Delftse automobiliste verklaarde dat zij afremde voor de verkeersdrempel, merkte zij de jongen niet op en reed hem aan.

Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding en heeft proces-verbaal tegen de Delftse automobiliste opgemaakt.

Jongens met neppistool

Twee Voorburgse broers, in de leeftijd van 16 en 17 jaar, werden op maandag 31 augustus omstreeks 14.00 uur aangehouden, nadat zij in de Van Everdingenstraat met een neppistool hadden geschoten. De politie stelde, nadat omwonenden contact hadden opgenomen, onmiddellijk een onderzoek in.

De 16-jarige had het neppistool door een openstaand raam van de woning aan zijn oudere broer gegeven, die het wapen in een integraalhelm had verstopt. Op aandringen van de politie werd het niet van echt te onderscheiden vuurwapen afgegeven. Tegen beide Voorburgers werd proces-verbaal opgemaakt.

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. Wie toch zo?n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Fietser na aanrijding in sloot

Een 75-jarige Zoeterwoudenaar is op maandag 31 augustus omstreeks 14.30 uur in een sloot beland na een aanrijding. De man kwam op de smalle rijbaan van de Bovenmeerweg in botsing met de achter een tractor gekoppelde mestinjector.

De 45-jarige Leidschendamse bestuurder van de tractor reed na de aanrijding door zonder dat zijn identiteit op behoorlijke wijze kon worden vastgesteld. De politie heeft de tractorbestuurder aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hoewel de Zoeterwoudenaar een nat pak opliep en onder de modder zat, bleef hij verder ongedeerd.

Hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft op maandag 31 augustus op twee adressen een onderzoek ingesteld naar aanleiding van M-meldingen, dat zich daar een hennepkwekerij zou bevinden. In de Van Heurnstraat werd een 44-jarige Voorburger aangehouden.

Hoewel er zich geen hennepkwekerij in de woning bevond, werden er wel hennepresten aangetroffen, waaruit bleek dat de man een kwekerij in zijn woning had gehad. Ook had hij illegaal stroom afgetapt. De Voorburger werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

In een woning aan de Van Duvenvoordelaan werden in twee kamers hennepkwekerijen aangetroffen. Er werden in totaal 351 hennepplanten aangetroffen. De planten werden met de koolstoffilters, assimilatielampen en overige apparatuur in beslaggenomen. Een onderzoek naar de bewoner van het pand wordt ingesteld.

Zonder rijbewijs

Het slingerend rijgedrag van een 22-jarige Haagse automobilist was op dinsdag 1 september omstreeks 23.00 uur aanleiding voor politieagenten om hem te controleren. Nadat de Hagenaar zijn auto op de Fonteynenburghlaan tot stilstand had gebracht bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De automobilist werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau een proces-verbaal. Hij heeft zijn weg te voet vervolgd.

Een 34-jarige Haagse automobilist kreeg op woensdag 2 september omstreeks 15.45 uur op de Burgemeester Banninglaan een proces-verbaal omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed. De man was eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol, waarbij zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Dit weerhield hem er niet van om toch een auto te besturen.

Verdachte bromfiets

De politie heeft op woensdag 2 september omstreeks 15.30 uur Op de Prinses Mariannelaan een 30-jarige Hagenaar aangehouden. De man liep met een opgevoerde bromfiets, waarvoor geen goedkeuringsnummer was afgegeven.

Tevens waren het framenummer en het motorbloknummer onleesbaar gemaakt. Omdat de bromfiets mogelijk van diefstal afkomstig is, werd de Hagenaar ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vrouw met kind in auto over de kop

Een 41-jarige vrouw sloeg donderdag om 17.00 uur op de oprit van de A12 bij Voorburg met haar auto over de kop doordat haar aandacht was afgeleid door het kindje dat achterin de auto in een kinderstoeltje zat.

Het kindje lag te slapen in een houding die de vrouw ongemakkelijk leek en zij wilde dat veranderen. Zij had even haar blik van de weg af en in de bocht van de oprit verloor zij de macht over het stuur, waarna zij een klap hoorde en met de auto over de kop sloeg. De vrouw en het kindje raakten niet gewond.

Harde les voor winkeldief

Een 20-jarige Hagenaar heeft op donderdag 3 september omstreeks 11.00 uur na een gepleegde winkeldiefstal lik op stuk gekregen. De jongen nam vanuit een supermarkt in het winkelcentrum Leidsenhage een blikje bier en een slaatje met een totaalbedrag van nog geen 1,50 euro weg.

Hij werd betrapt door de bedrijfsbeveiliging en aan de politie overgedragen. De winkeldief werd ingesloten in het politiebureau. Na overleg met justitie bleek, dat de Hagenaar voor een eerder gepleegde diefstal veroordeeld was en dat hij was vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen misdrijven zou plegen of anderszins met de politie in aanraking mocht komen.

Hij werd op vrijdag 4 september geleid voor de rechter-commissaris.

Diefstal kleding

De politie heeft op donderdag 3 september omstreeks 14.15 uur twee winkeldieven aangehouden. De beide mannen, in de leeftijd van 25 en 66 jaar en afkomstig uit Den Haag, hadden vanuit een warenhuis enkele kledingstukken weggenomen.

Zij hadden daarmee de winkel verlaten zonder die op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. De Hagenaars werden ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt. Zij werden later die avond in vrijheid gesteld.

Vast voor bedreiging en belediging

Meerdere omwonenden belden vrijdag 4 september de politie dat er nogal wat geluidsoverlast was van een groep jongeren die zich ophielden in de omgeving van het Fluitpolderplein. Een aantal jongens uit de groep gedroeg zich al snel agressief tegen de agenten die polshoogte kwamen nemen en weigerde hun identiteitsbewijs te tonen.

Een 21-jarige man uit Leidschendam bedreigde en beledigde een politieagent die zo in het nauw gedreven werd dat hij peperspray gebruikte om de man aan te kunnen houden. Twee Leidschendammers (19 en 21) werden aangehouden eveneens voor bedreiging en belediging. Twee van hen, waarvan ??n ook een transactievoorstel van 560 euro kreeg, konden met een dagvaarding naar huis. De derde verdachte ging vrijuit.

Weinig op met de politie

Politieagenten die op zaterdag 5 september omstreeks 23.15 uur na een inbraakalarm een onderzoek instelden bij een woning aan De Koppels werden onaangenaam verrast. Terwijl de agenten de komst van een sleutelhouder afwachtten, verschenen de bewoners, waarvan twee broers, in de leeftijd van 19 en 25 jaar direct een verkeerd initiatief namen.

Zij pakten een stoel op en smeten die in de richting van een politieagent. De agent, die al meerdere keren geroepen had, dat hij politieman was, verdedigde zich met pepperspray. Hoewel na dit geweldsmiddel het fysieke geweld eindigde, gingen de beide broers over op verbaal geweld en beledigden daarbij de aanwezige politieagenten. Zij werden aangehouden en kregen aan het politiebureau een proces-verbaal.

Geen verlichting, 220 euro boete

Een 24-jarige Leidschendamse trachtte op zondag 6 september omstreeks 03.45 uur op de Prins Bernhardlaan onder een bekeuring voor het rijden zonder verlichting uit te komen. De vrouw verstrekte in gebrekkig Nederlands haar identiteitsgegevens.

Politieagenten constateerden dat de Leidschendamse een valse naam had opgegeven. Omdat zij binnen een week naar haar geboorteland terug zou gaan, werd haar een geldboete opgelegd. De vrouw heeft de boete van 220 euro betaald.

Spoor van vernielingen

De politie heeft op zondag 6 september rond middernacht op de Van Alphenstraat een 18-jarige Voorburger aangehouden. De jongen maakte deel uit van een groep, dat vanaf de Bruijnings Ingenhoeslaan een spoor van vernielingen achterliet.

Zo werd een mobiele toilet omgegooid, de inhoud van vuilnisbakken werd op straat gegooid en een personenauto werd vernield. De politie stelt een onderzoek in en heeft proces-verbaal tegen de Voorburger opgemaakt.

Openlijke geweldpleging jeugdgroep

Een politieagent in vrije tijd sprak op vrijdag 4 september omstreeks 15.45 uur een groep jeugd aan, die aan de takken van een appelboom trokken. Dit werd hem door de jeugdgroep niet in dank afgenomen. De politieagent kreeg beledigende en bedreigende opmerkingen naar het hoofd geslingerd en er werden appels en eieren naar zijn auto gegooid.

Ten gevolge hiervan liep de auto lichte beschadigingen op. De politie heeft op maandag 7 september omstreeks 06.00 uur twee Voorburgers in de leeftijd van 17 en 20 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging, bedreiging en belediging. De beide jongens werden ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Haagse aangehouden voor winkeldiefstal

De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op vrijdag 4 september omstreeks 15.30 uur een 22-jarige Haagse vrouw op winkeldiefstal. De Haagse nam vanuit een warenhuis voor meer dan 100 euro aan goederen weg en verliet daarmee de winkel, zonder die op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen.

De vrouw werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de Haagse verhoord en proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Zij werd in de avonduren weer in vrijheid gesteld.

Reislustige peuter

Een tweejarige peuter besloot vrijdag 4 september om 11.00 uur alleen op stap te gaan. Het jongetje was met zijn oma naar het sportcomplex nabij het Koningin Julianaplein in Voorburg gegaan en was daar aan de aandacht van zijn oma ontsnapt. Hij liep naar buiten en stapte via de achterdeur in een HTM-lijnbus.

De chauffeur ontdekte op de Laan van Nieuw Oost-Indi? de jonge reiziger en belde de politie. Die wisten het reislustige ventje terug te brengen naar zijn oma, die de vermissing al had gemeld. Eind goed al goed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant